Cadde Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu! 'Bu haberi benden duyun istedim'

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu! 'Bu haberi benden duyun istedim'

04.04.2023 - 11:14 | Son Güncellenme:

54 yaşındaki Hugh Jackman, önceki gün burnunun üzerinde bir bantla objektif karşısına geçti. Görüntüsüyle hayranlarını korkutan Jackman, "Bunu benden duyun istedim" dedi. Avustralyalı oyuncu, iki kere biyopsi yaptırdığını ve cilt kanseri olabileceğini söyledi.

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu Bu haberi benden duyun istedim

Ünlü aktör Hugh Jackman, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile hayranlarını korkuttu. 54 yaşındaki Avustralyalı aktör, yeniden cilt kanseri ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Ünlü oyuncu, burnunda bantla çektiği videoda, burnundan iki kez biyopsi yaptırdığını söyledi.

Haberin Devamı

"BENDEN DUYMANIZI İSTEDİM"

Ünlü oyuncu, “Beni sokakta böyle görebilirdiniz ya da birisi bu halde fotoğrafımı çekip paylaşabilirdi. Bense bunlar olmadan haberi benden duymanızı istedim” sözleriyle sağlık durumunu hayranlarına kendisinin açıklamak istediğini belirtti.

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu Bu haberi benden duyun istedim

Burnundan iki kez parça alınıp biyopsi yapıldğını söyleyen Jackman, doktorunun bunun “bazal hücreli karsinom” olmasından şüphelendiğini açıkladı.

BAZAL HÜCRELİ KARSİNOM NEDİR?

Bazal hücreli karsinom, cilt kanserinin en yaygın şekilde rastlanan türü olarak biliniyor. BHK olarak kısaltılan hastalık deride bulunan eski hücrelerin ölmesiyle onların yerine yenilerini üreten, bazal hücre olarak adlandırılan hücre tipinde başlayan kanser türü. BHK farklı şekillerde olabilmekle birlikte sıklıkla ciltte hafif şeffaf bir yumru olarak belirebiliyor.

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu Bu haberi benden duyun istedim

Haberin Devamı

"NE KADAR BRONZ OLMAK İSTEDİĞİNİZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Biyopsi sonuçlarını iki ya da üç gün sonra öğreneceğini söyleyen aktör, "Öğrenir öğrenmez size bilgi vereceğim" diye ekledi.

Jackman, videosunda hayralarını uyarmayı da ihmal etmedi:

Hatırlatmak isterim ki bazal hücreli karsinom, dünyada en az tehlikeli olan kanser türü. Yine de hatırlatmam gerekirse yaz geliyor. Lütfen güneş koruyucu sürün. Ne kadar bronz olmak istediğiniz önemli değil ve buna değmez. Bana güvenin.

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu Bu haberi benden duyun istedim

Jackman, şimdi yaşadığı bu sağlık sorununun 25 yıl öncesine kadar sürekli açık havada, güneşte kalması ve bu konuda hiç önlem almamış olmasından kaynaklandığını hatırlattı.

KANSER TEDAVİSİ GÖRMÜŞTÜ

Bu, Jackman’ın cilt kanseriyle ilk karşılaşması değil. Usta oyuncu 2017’de başlayan ve iki yıl boyunca devam eden benzer bir süreç daha yaşamıştı. Bu süre boyunca yüzünden altı tane kanserli doku çıkarılan Hugh Jackman, bir tedavi sürecinden geçmiş, 2021’de bazal hücreli karsinom adı verilen cilt kanseri türünü geçirdiği anlaşılmıştı.

Hugh Jackman iki kere biyopsi oldu Bu haberi benden duyun istedim