Cadde MasterChef'te ana kadro heyecanı! Ayaz Geçer'in tabağı değerlendirmeye alınmadı

MasterChef'te ana kadro heyecanı! Ayaz Geçer'in tabağı değerlendirmeye alınmadı

04.07.2023 - 01:05 | Son Güncellenme:

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef'te ana kadro heyecanı sürüyor. MasterChef'in yeni bölümünde, 2022 sezonunda yer alan yarışmacılardan ana kadroya giren ikinci isim belli oldu. Yaratıcılık etabına kalan Ayaz Geçer'in tadım sırasında tabağından çıkan yabancı madde şefleri şaşırttı. Ayaz Geçer'in tabağı değerlendirmeye alınmadı.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve konuk şef Osman Sezener'in jüri koltuğuna oturduğu, TV8'de izleyiciyle buluşan 'MasterChef Türkiye All Star'ın yeni bölümünde, 2022 sezonunun yarışmacıları ana kadroya giren ikinci isim olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı

ANA KADROYA GİREN 17'NCİ İSİM BELLİ OLDU

MasterChef'in, Güzide Mertcan, Suna Aydın, Eda Karabulut, Batuhan Bayır, Rıfat Yurttaş, Sefa Okyay Kılıç, Tanya Kilitkayalı, Esra Tokelli, Eray Aksungur, Berker Başmanav, Sergen Özen, Burcu Önal, Tahsin Küçük, Dilara Başaran ve Mert Yılmaz'dan oluşan ana kadrosuna, 2022 sezonundan dahil olan ilk isim Çağatay Akgül olmuştu. 2022 sezonundan, ana kadroya giren ikinci isim de netleşti.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

2022 KADROSUNDAN 17 İSİM YARIŞTI

MasterChef'in 2022 sezonunda yer alan ve Ayaz Geçer, Yağız Özçelik, Vural Burnaz, Gamze Tosun, Büşra Zambak, Barış Demir, Fatma Nur Uçar, Şeyma Müjdeci, Görkem Ünal, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz, Burak Revanbahş, Dilan Karataş, Tolga Şener, Şule Yaman, Kaan Noyanalpan ve Serpilay Salkım'dan oluşan 17 isim, ana kadroya giren 17'nci kişi olabilmek için canla başla mücadele etti.

Haberin Devamı

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

''BUGÜN BİRAZ DAHA İŞİMİZ ZOR''

Programın başında yarışmacılarla bir konuşma yapan Mehmet Şef şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar hoş geldiniz. Bugün ikinci gün. Dün bir arkadaşımız daha MasterChef Türkiye’nin All Star ana kadrosuna 16'ncı olarak girdi. Bu gruptan bugün bir arkadaşımızı daha alacağız ikinci olarak. Yani 17'nci olarak MasterChef Türkiye All Star’ın ana kadrosuna gidecek yarışmacıyı belirleyeceğiz. Hepinize başarılar diliyoruz. Biliyorsunuz her gün olduğu gibi iki etaplı bir yarışma yapacağız. Bu etaptan yine en fazla en iyi yemek yapan arkadaşlarımızı bir sonraki tura geçireceğiz ve orada bir yarışma yapacağız. Orada da bir kişi yukarıya çıkacak. Ama bugün biraz daha işimiz zor. Çünkü ürünler bazında zor. Vereceğimiz yemekler zor. O yüzden motivasyonunuz üst düzeyde olması gerekiyor arkadaşlar. Hepinize tekrar başarılar diliyoruz.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

YARIŞMACILAR 'USKUMRU TARATOR' HAZIRLADI

Şefler, yarışmacılardan ilk olarak, uskumru tarator hazırlamalarını istedi. Yarışmacılardan istedikleri yemekle ilgili açıklama yapan Mehmet Şef, ''Bugün ilk etapta sizden isteyeceğimiz ürün uskumru tarator. Uskumruyu ortadan ikiye kesiyoruz. Ana kılçığını alıyoruz. Ana kıçlılığını aldıktan sonra uskumruyu buharda haşlıyoruz. Buharda haşladıktan sonra sadece ve sadece yüzgeç tarafını alın ve önce o şekilde haşlayın. Kılçıksız ve derisiz hale getiriyorsunuz. Onu zeytinyağı, tuz ve limona yatırıyorsunuz. Uskumru, elma sirkesi, zeytinyağına buharda yapmış olduğunuz sıfır kılçık uskumruyu atıyorsunuz. Daha sonra taratoru hazırlıyorsunuz. Unutmadan bu bir soğuk başlangıç tabağı olacak'' dedi. Yarışmacılar 40 dakika içinde istenen yemeği hazırladı.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

İKİNCİ TURA GEÇEN İSİMLER

İstenen tabağı başarılı bir şekilde hazırlayan ve bir sonraki tura geçen isimler böylelikle belli oldu. En beğenilen tabağı hazırlayarak yaratıcılık etabına geçen sekiz isim Tolga Şener, Melih Berkay Gündüz, Kaan Noyanalpan, Büşra Zaman, Gamze Tosun, Serpilay Salkım, Yağız Özçelik, Ayaz Geçer oldu.

Haberin Devamı

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

''ÖNLÜĞÜ ALMAK İSTİYORUM''

2022 kadrosundan yaratıcılık etabına geçen isimlerden Tolga Şener ''Yaratıcılığa kalmayı başardım. Bundan dolayı çok mutluyum. Nedense bu yarışmada geçen seneden beri inandığım her şey oldu. Bu sene de ikinci gireceğime çok inandım. Umarım ikinci turda bunu başarırım ve ikinci olarak grubumdan All Star ana kadrosuna giren yarışmacı ben olurum'' dedi.

Melih Berkay Gündüz da ''Elimden gelen bütün savaşı verip en hızlı şekilde yukarı çıkmak istiyorum. Tabağım güzeldi. Biraz zor bir tabaktı. Lavaşı, salatası, taratoru, uskumru pişirme tekniği zorlayıcı bir tabaktı ama güzel ve lezzetli olduğunu düşünüyorum'' açıklamasında bulundu.

Kaan Noyanalpan da ''Yine şefleri mutlu edip bir sonraki tura çıktığım için çok mutluyum. Ana kadroya girmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Çıkan ürünle güzel bir şeyler endeksleyeceğim. Şefleri mutlu edeceğim. Birincilikle yukarı çıkacağım. Gerçek savaş başlıyor'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büşra Zaman ''İkinci günde ikinci tura çıktım ve bugün yapmak istiyorum artık. Önlüğü almak istiyorum'' dedi.

Gamze Tosun ''Dün de öne çıkmıştım, yaratıcılık oynamıştım. Bugün ikinci gün yine öne çıktım, yine yaratıcılık oynayacağım. Bir önceki seferde de ikinci gün balkona çıkmıştım. İnşallah bugünde öyle olacak'' şeklinde konuştu.

Serpilay Salkım ''Şefler beğendiler. Lezzete güveniyordum. Bir yandan içim içimi yiyordu. Acaba çıkar mıyım falan. Böyle hissettim galiba. İnşallah ikinci turda da şansım yaver gider'' dedi.

Yağız Özçelik ''Ben ana kadroya gireceğim. Buna da inanıyorum. En güzel şekilde tabağımı yapacağım. Ana kadroda olacağım'' dedi.

Ayaz Geçer de ''İkinci turdayım. Hedefim bugün çıkmak. Çünkü sonraki günler çok daha stresli olacak. Üzerimde büyük bir sorumluluk var. Bu sorunluluğu üzerimden atmam lazım. Ve bugün çıkmam lazım. İnşallah onun içinde elimden geleni yapacağım'' dedi.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

EN İYİ 'YARATICI TABAK' İÇİN YARIŞTILAR

Şeflerin yaratıcılık tabağı için verdiği iki ürün taze fasulye ve kuru börülce oldu. . Mehmet Şef, yaratıcılık etabıyla ilgili ''Gerçekten bugün o büyük şansı kullanmanız gerekiyor. Sekiz yarışmacımız var. Biraz sonra ürünler vereceğiz ve bu ürünlerle en iyi yemeği yapan arkadaşımız 17'nci olarak MasterChef Türkiye All Star’ın ana kadrosuna gidecek. Başarılar diliyoruz. Bugün kırılma günü'' dedi. Mehmet Şef açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

Normalde verdiğimiz ürünlerin aynı familyadan olmamasına dikkat ediyoruz. Bu kez aynı familyadan verdik. Biri taze fasulye, diğeri de kuru börülce arkadaşlar. Tatlı, tuzlu diye bir şeyimiz yok. Börülceleri önceden ıslattık. Direkt pişirebilirsiniz. Dediğimiz gibi aynı familyadan ürünü pek yan yana vermedik. Bu ürünlerde zaten ürünün kendisini görmek isteriz. Çünkü her iki üründe de ciddi anlamda da bir aroma almamız söz konusu değil. Bu yüzden sizden bu kez bu ürünlerin formlarını değiştirerek ya da doğru kullanarak ikisini de tabakta görmek isteriz.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

Sekiz ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen iki tabak Melih ve Büşra'nın tabağı oldu. Gecenin en iyi tabağını hazırlayarak MasterChef Türkiye'nin 'All Star' kadrosuna giren yarışmacının ismini Mehmet Şef açıkladı.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

EN YARATICI TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM BÜŞRA OLDU

Sekiz ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen ve ana kadroya giren 17'nci isim Büşra Zaman oldu. Büşra, ismi açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Bugün bu önlüğü en çok bana inananlar için almak istedim ve oldu. Yaptığım tabaktan çok emindim. O şekilde de ilerledim. Karar anında da hayatım boyunca en emin olduğum ama ikilemde kaldığım durum yaşadım. Çok heyecanlandım. Ama ismimi duyunca da için rahatladı ve omuzlarımdan bir yük kalktı'' dedi.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

AYAZ'IN TABAĞI DEĞERLENDİRİLMEYE ALINMADI

Öte yandan; Ayaz Geçer'in yaratıcılık etabında hazırladığı yemeğin içinden yabancı bir madde çıktı. Yemeğin tadına Danilo Şef baktıktan sonra Mehmet Şef ve Osman Şef tadım yapmadı. Böylece Ayaz'ın tabağı, şefler tarafından değerlendirilmeye alınmadı.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı

Osmen Şef, Ayaz Geçer'in tabağından çıkan cismin kürdan olabileceğini söylerken Danilo Şef de konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Bu oyunun sekizincisi tabii ki de Ayaz. İçinde yabancı bir madde olunca değerlendirme de otomatikman yapmıyoruz. Şefler de doğal olarak tadına bakmadılar zaten. Tezgahlar her zaman temiz olsun arkadaşlar. Temiz olmadığı sürece kısmettir. Maalesef bugün senin kaderin böyle oldu. Gördük ki çok emek verdin. Tabakta güzel görünüyordu. Geçmiş olsun Ayaz'cığım'' dedi.

MasterChefte ana kadro heyecanı Ayaz Geçerin tabağı değerlendirmeye alınmadı