Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

RAHAT OL HACI

Başlığı görünce “Bu ne laubalilik?” diyenler olabilir ama Dubai’de, fotoğraftaki ana tanık olunca, kendimi bunu demekten alamadım; “Rahat ol hacı!..”
Söz konusu Samsung Electronics’in yeni ürünü Galaxy Note olunca ifade serbest; analogla dijital arasında köprü iddiasındaki Note, hem cep telefonu hem tablet. Sloganlarından biri ‘Feel Free’, ‘rahat ol’ demek zaten.
Tablet ebatlarında sınır tanımayan Samsung, 5.3 inçlik melez bir eser yaratmış. Note, ‘S Pen’ isimli gelişkin stylus’la çantada defter-kaleme de savaş ilan ediyor. Çünkü super amoled ekranı, üzerinde bir ressamın çalışmasına yetecek nitelikte. Hatta gazetecilerin bile. Sekiz gazeteci, 70’e yakın Samsung Türkiye yöneticisi, bayisi ve CEO’su Sung Yong Hong, hep birlikte dünya turnesiyle ilan edilen Note’un Ortadoğu lansmanındayız. Sekiz Ortadoğu ülkesinden -aynı tarife- yüzlerce kişi heyecanla Note’u inceliyor, yapılan sunumları izliyor.
Çift çekirdekli 1.4 GHz işlemci, ‘kağıt üzerinde’ oldukça güçlü görünüyor. 800x1280 çözünürlükteki super amoled, uygulama, film ve oyunları coşturacak yetkinlikte.
5.3’e rağmen, 9.65 mm. inceliği, 178 gram ağırlığıyla Galaxy Note, -dar kot giymiyorsanız- pantolon cebinize kolayca girebilir ebatlarda. Yalnız kulakta 5.3 inçin görsel açıdan dışarıdan nasıl algılandığına karar veremedim. ‘Uzun vadede’ bluetooth kulaklıkla konuşmak en garantilisi.
En büyük merak konusu her zamanki gibi Android... 4.0 piyasadayken Note’un, Android 2.3’le çıkmasını anlamak çok güç; bak hele bak.
Galaxy Note, ayda 84,90 TL’den başlayan, 24 ay taksitli ödeme seçenekleriyle Turkcell aracılığıyla dün Türkiye’de satışa sunuldu.

RAHAT OL HACI

Haberin Devamı

Bir ara Galaxy Note’la kendime sanatsal anlam katmaya yeltendim, ‘hacılardan’ sıra gelmedi.

ALIŞKANLIKLAR DEĞiŞECEK
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, “Galaxy Note, kullanıcıların hayatına katma değer sağlamak üzere tasarlandı. Galaxy Note, hayatı kolaylaştıracak gelişmiş özellikleriy-le, kullanıcı alışkanlıklarını değiştirecek” dedi.