Cadde Metin ASAĞ'dan 'Yeniden Diriliş' sergisi

Metin ASAĞ'dan 'Yeniden Diriliş' sergisi

18.03.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

Ressam Metin Asağ'ın 'Yeniden Diriliş' sergisi, 31 Mart’a kadar CRR’de sanatseverlerle buluşuyor.

Metin ASAĞdan Yeniden Diriliş sergisi

19. ve 20. yüzyıl başında Osmanlı'da yaşanan büyük değişimlerin görüldüğü mimari ve kültürel değerlerin sanatsal yansımalarını irdeleyen 'Yeniden Diriliş' sergisinde; Osmanlı mimarisi ile kendinden önce gelen Anadolu Türk, Selçuklu, Bizans, İran ve Memlük mimarilerinin etkileri görülüyor. Osmanlı mimarisini Akdeniz, Ortadoğu geleneksel sanatıyla birleştiren Ressam Metin Asağ, çalışmalarını Osmanlı geleneksel sanat anlayışı ile sunuyor.

Haberin Devamı

Türklerin Anadolu'ya gelişleriyle süren tarihi gelişiminin ve bin yıllık yolculuğunun izlerinin görülebileceği sergide ayrıca, İstanbul'a ait pek çok önemli eser de yer alıyor. Ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sergide çeşitli ebatlarda yağlıboya tablolardan 33 adet eser bulunuyor.

Sergileri yurt içi ve yurt dışında büyük kitleler tarafından beğeniyle izlenen Türk resim sanatının önemli isimlerinden Metin Asağ, sergi konseptinde 'Yeniden Diriliş' ile günümüz Türkiye’sinin tarihi geçmişi ile yeniden buluşmasının İslam kültürü ile oluşturduğu cazibeye dikkati çekiyor.

Ressam Metin ASAĞ'ın yağlıboya resim sergisi, 31 Mart 2017 tarihine kadar CRR fuayelerinde gezilebilecek.