Murat Bozok

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Tüm Yazıları

Şehre ait tüm olumsuzluklardan sıyrılmak, lezzetli yemekler yemek ve karakteri olan keyifli bir mekanda zaman geçirmek istiyorsanız, Lokanta Farina’yı öneririm

Çoğu zaman seçeneğin fazla olmadığı yerlerde açılan restoranlar, gereken özeni göstermezler. ‘Zaten çok fazla gidecek yer yok, bize gelmek zorundalar’ diye düşünürler. Bu düşünce tarzı, genellikle hüsranla neticelenir. Lokanta Farina bunun sanki bir anti tezi olarak tasarlanmış. Benim İstanbul’da gördüğüm en şık ve özenli restoranlardan.
Bunun bir kısmı doğal ortamından kaynaklanıyor. Bir kısmı da gösterilen emekten.

OYUNCAK DÜKKANI GİBİ NEŞE VERİYOR
Bahçe, kapalı restoran alanı ve butikten oluşan Lokanta Farina’nın özellikle butik alanı bir oyuncak dükkanını anımsatıyor.
Günlük sıktıkları meyve suları ve bunu hijyenik bir biçimde cam şişelerde sunmaları, köy pazarlarından topladıkları organik meyvelerle yaptıkları reçeller, köy yumurtaları, lokumları, taş fırın ekmekleri, kısacası bir yeme-içme sevdalısının alabileceği herşey mevcut.

ANTAKYA MUTFAĞINDAN TEPSİ ETİ DENEYİN
Yemeklerin lezzetinde mekanın sahibi ve şefi sevgili Jale Balcı’nın izlerini görmek mümkün. Antakya mutfağındaki uzmanlığının ve birikimin ipuçları menüye yansımış.
Ürünlerin birçoğunun Antakya’dan gelmesi, mezeleri farklı kılıyor. Humus, muhammara, falafel, kuru patlıcan dolması aklımda en çok kalanlar.
Bir parantez açıp, tepsi etten bahsetmek istiyorum. Tepsi et, benim bu ülke topraklarında en beğendiğim yemekler arasında ilk üçe girer. Güvecin içerisinde soğan, domates ve biberle pişen satır eti, her daim kebabın üstünde tutmuşumdur. Bunun bir nedeni lezzetiyken, diğer sebebi de daha bizden olması. Lokanta Farina’nın tepsi eti ise damak çatlatan cinsten.
Menüde Antakya izlerini görmek mümkünken, bununla sınırlı olmadığını da söylemem lazım. Ev yapımı börekleri, hamburgeri ve kahvaltısı denediklerim arasında en dikkat çekenler. Lezzetli bir doğal kahvaltı yapmak konusunda benim gibi sıkıntı çeken birçokları için iyi bir adres olacağa benziyor.

MİSAFİR MEMNUNİYETİ MUTLAKA SAĞLANIYOR
Bir restorana kadın elinin değmesi, fiyatlarının gayet makul olması, arkasında sağlam bir birikimi olan şefin (aynı zamanda restoran sahibi) bulunması, yerel ile evrenseli birleştirmesi, detaylara dikkat gösterilmesi, malzeme seçiminde ince elenip sık dokunması başarının ve misafir memnuniyetinin olmazsa olmazları. Mekanda bunların hepsi mevcut. Bize de yeme-içme dünyasına getirdikleri yeni soluktan dolayı tebrik etmek düşüyor...