Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye’miz 15 Temmuz darbe girişimi, yani terör eyleminden sonra tek vücut oldu. Halkımız sokaklarda demokrasi nöbetleri tutmaya başladı. Bu süreçte, sanatçıların alacağı tavırlar da çok önemliydi. Sanat dünyasından onlarca isim demokrasi için nöbete çıktı. Ünlü sanatçılar Işın Karaca ile Demet Akalın da Kısıklı’da demokrasi nöbetine katıldı. Demet Hanım, nöbetleriyle ilgili sosyal medya hesabında fotoğraf paylaştıktan sonra Işın Hanım ile konuştum. Demokrasi nöbetlerinin önemini vurgulu bir ses notuyla, “Demokrasi için savaşacağım, nöbetlere devam. Bu vatan benim vatanım, bizim vatanımız. Yarın çocuklarımın vatanı. Bayrağım için vatanım için son damla kanıma kadar bir anne savaşı var içimde. Çocuklarımın yarınları için savaşacağım” şeklinde anlattı.

Haberin Devamı

‘Nene Hatunumuz’

Işın Hanım, darbe girişiminin halk tarafından engellenmesinin mutluluğunu yaşıyor. O gece vatandaşlar, Karaca ve Akalın’a çok ilgili davranmış. Burada diyaloglar dikkat çekici. Vatandaş, sanatçılara 93 Harbi sırasında Erzurum’da Aziziye savunmasında, halk direnişinin simgesi haline gelmiş Türk kadını Nene Hatun’un adıyla hitap etmiş, “Sizler bizlerin Nene Hatunu’sunuz” denmiş. Karaca ve Akalın o gece eve gitmek istememiş. Karaca bunu şöyle açıklıyor, “Çok güzel tepkiler aldık. O gece orada kalmak istedik.”

KIBRIS’IN TUĞRUL TÜRKEŞ FIRSATI

Darbe girişimi sonrasında Kuzey Kıbrıs yurt dışı sayıldığı için giriş - çıkışlarda sıkı kontroller yapılıyor. Birçok kişi görevleri nedeniyle yurt dışı izni alamadığı için tatillerini iptal etmiş durumda. KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Müsteşarı İsmet Esenyel, ülkenin sorun yaşamaması için ciddi bir çalışma içerisinde.

15 Temmuz sürecinin en az hasarsız şekilde sonuçlanması için çaba harcanıyor. KKTC’nin bu süreçte en büyük şansı ise Kıbrıs aşığı bir isim olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olması. Sayın Bakan, Kıbrıs’ın başta turizm olmak üzere her alanda kalkınması için mesai harcıyor.
Ada’yla ilgili her konuda bilgi sahibi. KKTC yönetimi, Türkeş fırsatını iyi değerlendirmeli ve ellerinde gerçekçi projelerle Çankaya’nın kapısını çalmalıdır. Karşılığını mutlaka alacaklardır.

Haberin Devamı

ŞARKILAR YARIŞIYOR

Yazın gelmesiyle sanat dünyasında her zaman hareketlilik olur. Yaz için hazırlanan parçalar birbiriyle yarışır duruma gelir. Bu yaz da rutin bozulmadı, birçok pop şarkısının sesi radyolarda, müzik kanallarında ve gece kulüplerinde yükselmeye devam ediyor.
Bu şarkılar içinde dikkatimi özellikle çeken birkaç şarkıcı oldu. Biri çıkardığı üç single ile büyük tıklama alan ve iyi bir başarı yakalayan Simge Sağın. Diğeri yine aynı yüksek tıklanma sayısına ulaşan Ece Seçkin ve Doğukan Manço’yla düet yapan Funda.
İstanbul’da neredeyse her mekanda kulağıma gelen bu şarkılardan başka bir de Tarkan’ın yeni parçası ‘Cubba Cubba’ ve Yıldız Tilbe’nin ‘Oynatma’ şarkısı var. Derya Uluğ da ‘Okyanus’ parçasıyla dikkat çeken bir isim. Bütün şarkılar birbirinden keyifli. Yaz aylarında popçular arasındaki rekabet şarkıların daha da güzel olmasına neden oluyor. Bu rekabet devam ettiği sürece kulağa hoş gelen şarkıları her yaz dinleyebiliriz.