Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istediği darbe kalkışması öncesinde ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismi için patent başvurusu yapan Pana Film hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu nedenle uzun zamandır dizi yayınlanamıyordu. Sanıyorum bu hafta yasal süreçle ilgili konu kapanacak. Pana Film, ocak ayından itibaren ise 15 Temmuz darbe girişimini dizileştirecek. Yeni kanalda, gerçek darbe girişimi izleyiciyle buluşacak. 15 Temmuz nedeniyle uzun zamandır sıkıntılı günler geçiren Pana Film ve ekibi de rahat bir nefes almış olacak. Dizinin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz da, tekrar ‘özlediği’ izleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

KIBRIS, ‘KURTLAR VADiSi’Ni BEKLiYOR

Kıbrıs darbesini çekecekti

‘Kurtlar Vadisi Pusu’ normalde, ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs’ olarak çekilecekti. Hatta bu konuda 1 Mart’ta, ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs’a çıkacak’ başlıklı bir yazı yazdım. Dizide, 1974 Yunan Cuntası’nın darbe girişimi sonrasında gelişen olaylara yer verilecekti. Bir anlamda Yunan darbesiyle Kıbrıs olaylarına geçiş yapılacak ve 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekatı anlatılacaktı. Bu konuda Necati Bey önemli çalışmalar ve görüşmeler yapmıştı. Ki tam da bir Kıbrıs aşığı olarak. Yaşanan FETÖ’nün hainliğinden sonra bu proje durdu.

O dönem ‘Pusu’nun iki bölümü de Kıbrıs’ta çekilmişti. Dönemin hükümeti Şaşmaz ve ekibine ‘aşırı bürokratik engeller’ çıkarmasına rağmen, dizide geri adım atılmamıştı.

Otel de yapacaktı

Ayrıca ‘KKTC Fahri Elçiliği’ ‘popülist’ yaklaşımla hükümet tarafından iptal edilmişti. Dizi çekimlerinin yanında Necati Şaşmaz, Kıbrıs’a bir otel yapacaktı. Bu konuda gerekli temaslar da kurulmuştu. Ayrıca Kıbrıs’a geldiğinde kalabileceği bir villa da satın almak istiyordu. Engeller kendisini yıldırdı. Net yazıyorum; Kuzey Kıbrıs’ta şimdi Necati Bey ve ekibini destekleyecek bir hükümet var. Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına ciddi katkısı olacak diziye her türlü kolaylık sağlanabilir. Bunun sinyallerini hükümetten aldım diyebilirim. Son olarak şunu da not edeyim, Necati Şaşmaz’a ‘Fahri Temsilcilik’ unvanı geri verilmelidir.

SANATÇILAR SOKAĞA ÇIKMALI!

Haberin Devamı

KIBRIS, ‘KURTLAR VADiSi’Ni BEKLiYOR

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm konusunda ‘heyecanlı’ ve ‘istekli’ biri. Turizmin gelişmesi için çok çaba harcıyor. Önceki gün meclisteki odasında Kıbrıs’a has kahve içtik. Türkiye, İngiltere ve Azerbaycan’da önemli tanıtım etkinlikleri yaptılar.

Bunları anlattı. Konu Kıbrıs’ta sahne alan sanatçılara geldi. Net ifadeler kullanıyor, “Sanatçılarımızın ülkemizin tanıtılmasına katkısı çok” diyor. Sanatçıların konserden sonra halkın arasına da karışması gerektiği mesajını veriyor. Kıbrıs’ın bir kumar ülkesi olmadığını, turizmle parlayan bir yıldız olduğunu belirtiyor.

Karaca ve Sali öncü olsun

Sanatçılar genelde, sabah Ada’ya gelip, akşam konserlerini vererek geri dönüş yapıyor. Bu değişmeli. Değişmeli derken, sadece adımlar sanatçılardan beklenmemeli. Turizm Bakanlığı sanatçılara bir gece düzenleyebilir. Bakanlık Müsteşarı sevgili hocamız İsmet Esenyel, bu işi başarır. Kıbrıslı sanatçılardan Işın Karaca ve Ziynet Sali gibi isimler de bu konuda öncü olabilir. Ebru Gündeş, Tarkan, Gülben Ergen, Sibel Can ve Serdar Ortaç’ın olacağı bir organizasyon Kıbrıs’a çok şey kazandırır.

Haberin Devamı

İstanbul’daki terör saldırısını lanetliyorum.
Milletimizin başı sağ olsun... #polisiminyanindayim