Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

‘Çanakkale 1915’ ve ‘Dersimiz Atatürk’ filmlerinin yapımcılarından öne çıkan Örümcek Yapım’ın sahibi Serkan Balbal, Karaköy’de ‘On Off’ adında bir restoran açtı. Karaköy’de farklı restoran açmak isteyen Balbal, neredeyse sokak sokak gezerek mekan aradı. Bir sucuk deposunu bulan Balbal, dört ay boyunca mekanın restorasyonunu yaptırdı. Balbal’a gazeteci eşi Sabanur Kıraç da yardımcı oldu. İşletmeciliğini Melih Doğan’ın yaptığı ‘On Off’ta, misafirlere dünya mutfağından her çeşit yemekler sunuluyor. Sabah 9.00’da açılan mekan gece 02.00’de kapanıyor. Aileden Kıbrıslı Türk olan Balbal’la mekanda buluştum.

Haberin Devamı

“Yapımcılığın yanında restorancılığa da adım atalım dedik. Karaköy’de böyle farklı bir mekan ihtiyaçtı” dedi. Balbal’ın Kıbrıs’a dönük önemli projeleri de var. Kıbrıs’ta bir film çekmeyi düşünüyor. Filmin çok ses getireceğini söyledi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Serkan Balbal’a, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da destek verdi. Geçen günlerde restorana geldi ve ‘Yanındayız’ dedi.

KIBRIS SEVGİSİ
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Bey’le TT Arena’daki ofisinde bir araya geldim. Sayın Başkan’ın Kıbrıs’a dönük sevgisine tanık oldum. “Kıbrıs, bizim için önemli” diyerek Kıbrıslı Türklerin mücadele lideri Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’le iyi bir dostlukları olduğunu anlattı. Galatasaray UEFA ve Süper Kupa’yı aldığı dönem Kıbrıs’ta Galatasaray taraftarlığı aşırı derecede artmıştı. Bunu da biliyor Sayın Başkan. “Kıbrıs’a gelirseniz, Kıbrıslı Türklere büyük onur vermiş olursunuz” dedim. Dursun Bey de, “KKTC’de şampiyonluk kutlamasıyla ilgili bir organizasyon yapılacak. Bu organizasyona katılmak istiyorum” diye cevap verdi. Kıbrıslı işadamı, iyi bir Galatasaray taraftarı olan Erbil Arkın, Özbek’e şampiyonluk kutlamasıyla ilgili bir çalışma yapacaklarını söyledi.
Sarı kırmızılı Başkan ve bir heyet, yakın bir zamanda, Kıbrıs’a çıkarma yapacak diyebiliriz.
RUM ENGELİ YOK
İtalyan Cafe zinciri Segafredo Lefkoşa’da leziz bir mekan açtı. Segafredo’da haftanın belirli günleri canlı müzik de yapılıyor. Çalışanların genç ve güler yüzlü olması dikkat çekiyor.
Genel Müdür Levent Özerdağ, Segafredo’nun Kuzey Kıbrıs’ta mekan açmasının çok önemli olduğuna işaret ediyor. Rumlar genellikle dünyaca ünlü markaların Kuzey Kıbrıs’a gelmesini engelliyor. Bu kez engel olmadı. Özerdağ, Ada’daki barış havasına atıf yaptı ve “Herkes ticaret yapmak istiyor. Rumlar da biz de kahve içmeye geliyor” dedi.
ENERJİK RAFET!
Kıbrıs’ın gözde olmaya başladığı bir dönemde, Rafet El Roman, Kıbrıs’ta ticaret atıldı. Bir enerji içeceğinin Türkiye bayiliğini alan Roman, geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs’ta görüşmeler yaptı. İş adamları Bülent ve Engin Yüksekbaş’la bir araya gelen Roman, enerji içeceğini Kıbrıs piyasasına da sokmak istediğini anlattı. Sanatçı, Yüksekbaş’lar’la fiyat konusunda anlaşabilirse Kıbrıslı Türklere enerji verecek. Roman, enerji içeceğinin Kıbrıs reklamlarında da kendisi oynayacak. Kıbrıs’a ilgisi olan Roman, “Sanatçılığın yanında ticaret de yapmak istiyorum” dedi.