Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

‘Survivor All Star’ın finalinin 2 Temmuz’da Kıbrıs’ta yapılacak olması heyecanı artırdı diyebiliriz. Final yaklaşırken, Acun Ilıcalı, Dominik’ten aradı, güzel bir konuşma yaptık. “Yıllardır Kıbrıs’ta çok iyi ağırlanıyoruz” dedi. Kuzey Kıbrıs turizmine doping etkisi yaptığıyla ilgili yazdığım yazıları okuduğunu anlattı. Neden Kıbrıs sorusuna uzunca cevaplar verdi. “Kıbrıs’a ayrı duygular besliyorum” diye konuşan Ilıcalı, şöyle devam etti:

“Ada’daki Kıbrıslı Türkler vitrin olmak istiyor. Ancak fırsat bulamıyorlar ambargolar nedeniyle. Oraya bu nedenle ayrı duygular besliyorum.” Acun Bey, Kıbrıs’ın kendisi için çok değerli bir ülke olduğunu belirtti ve “Kıbrıs’ta çok mutluyum. Çok pozitif enerji veriyor bizlere” diye konuştu. Turizmcilerin, “Acun Ilıcalı, ülkemizin tanıtımına büyük katkı yapıyor” sözlerini hatırlattım. Ilıcalı da, “Sevgimiz karşılıksızdır Kıbrıs Türk halkına. Halk orada bizi kucaklıyor. Oradaki insanlara kalbimizde beslediğimiz sevgimizle yaklaşıyoruz. Ada’da yaptığımız ilk programda gösterilen sıcaklığı asla unutmadım” dedi.

Haberin Devamı

Ilıcalı, yarışmayla ilgili önemli detaylar da verdi. Ramazan ayı nedeniyle “Şaşaalı bir ‘Survivor’ yarışması yapmayacaklarını” açıkladı.

Lima gelmeyecek

Ramazan nedeniyle yarışmaların zor geçeceğine işaret eden Ilıcalı, “Burada asıl kimin kazacağı önemli. Kim altın kupa ve 500 bin TL’yi alacak. Buna bakmak gerekir” dedi. Bir yazımda, ünlü top model Adriana Lima’nın Kıbrıs’a gelebileceğini yazmıştım. Konu buna geldi, “Lima çok iyi arkadaşım ama Kıbrıs’a gelmeyecek” dedi. Son olarak, “Kıbrıs’ta evimizde finali yapacağız” diyerek halka selamlarını iletti. Lima gelmeyecek ama ‘O Ses Türkiye’nin jüri üyelerinin Ada’ya geleceği konuşuluyor. Otelin Genel Müdürü Nihat Berkan’la Kaya Holding Kurumsal İletişim Direktörü Nurcan Ateş de, ‘Survivor’un kusursuz şekilde yapılması için ciddi bir hazırlık yapıyor. Bu yaz, ‘Survivor’ın Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına yapacağı katkı, inanın 20 yılda yapılamaz. Bunu Ada’da 15 yıldır görev yapan bir gazeteci olarak not ediyorum!

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNE GİRDİLER
Ertem Şener, Beyaz TV spor programını son bir haftadır Kıbrıs’ta Kaya Artemis Otel’de çekiyor. Ahmet Çakar, Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı ‘yazlık’ bir spor programı yapıyor.
Ertem Bey, programa Beyaz TV’nin başarılı sabah programı sunucusu Tahir Sarıkaya’yı da çağırınca ortalık karıştı. Kütahyalı, Sarıkaya’nın programa çıkmasına karşı çıktı, tartışma yaşandı. Hafta sonunda Nuh’un Gemisi Otel’de karşılaştığım Tahir Sarıkaya, yaşananları anlattı. “Mesut Yar’ın bir programında Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV’ye zarar verdiğini ve kanaldan ayrılması gerektiğini söylediği” için gerginlik olduğunu anlattı. Ertem Şener’in daveti üzerine programa konuk olduğunu belirten Sarıkaya, “Programa gidince, Rasim bana sözlü sataştı” dedi.
Tahir Sarıkaya, Kütahyalı’nın “Senin ne işin var burada” diye el kol hareketi yaptığını söyledi ve “Hayırdır sizden mi izin alacağız?” sorusunu sorunca da, “Tabii ki benden izin alacaksın” cevabını aldığını söyledi. Sarıkaya, yaşananlar üzerine Ada’dan ayrıldı. Son söz olarak da, “Kütahyalı, Beyaz TV’ye yakışmıyor” dedi. İkili arasındaki gerginlik anları kamera kayıtlarına da yansıdı. Program, Beyaz TV’de temmuz ayında yayınlanacak.
TERTEMİZ BAŞKAN
Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek, Giresun Şebinkarahisarlı. Çok değerli bir ilçenin insanı. Dursun Bey’i geçen hafta aradım, kutladım. Dursun Bey’e, Şebinkarahisar’la ilgili bir anımı paylaştım. İlçenin pekmez ve pestili meşhurdur.
Zamanında rahmetli hacı dedem Muhittin’le sabahın 03.00’ünde yola çıkar, ilçeye giderdik. Atla yolculuk yapınca, dört saat sürerdi yol. Sabah 08.00 gibi pazardan pekmez ve pestil alır, sonra geri dönerdik. Bunu da, Ordu’nun Çambaşı yaylasında satardık. Dedem harçlık verirdi karşılığında. Sonra da çobanlığa devam ederdim. Tertemiz bir isim olan Dursun Bey’in başkan olması o nedenle çok etkiledi beni.
Çok mutlu oldum. Galatasaray’da çok başarılı olacağına inancım da tam. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun yerinde olsam, Dursun Bey’i memleketine davet eder, adını mutlaka bir caddeye verirdim.