Cadde Son Yaz Sare Akay kimdir? Birce Akalay kimdir film ve dizileri...

Son Yaz Sare Akay kimdir? Birce Akalay kimdir film ve dizileri...

18.09.2021 - 20:31 | Son Güncellenme:

Son Yaz dizisi bu akşam ikinci sezon ilk bölüm ile ekrana geliyor. Dizide Sare Akay karakteri ile dahil olan Birce Akalay hayatı, kariyeri ve dizide hayat verdiği karakter hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki Son Yaz dizisinin Sare Akay'ı Birce Akalay kimdir?

Son Yaz Sare Akay kimdir Birce Akalay kimdir film ve dizileri...

Birce Akalay, Son Yaz dizisi kadrosuna katıldı. İkinci sezonu ile Fox TV ekranında izleyici ile buluşan Son Yaz dizisinde Sare Akay karakterine hayat verecek olan Birce Akalay kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dizide İstihbarat uzmanına hayat verecek olan Birce Akalay TV ekranında ilk rolünü 2007 yılında Kader dizisindeki Lamia karakteri ile hayat veren Birce Akalay asıl çıkışını ise Yer Gök Aşk dizisi ile yaşadı.

Haberin Devamı

SON YAZ SARE AKAY KİMDİR?

Milli istihbarat teşkilatında, istihbarat uzmanıdır. Çerkez kökenli bir ailenin kızıdır. Ankara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunudur. Üniversiteden sonra iç güvenlik ve suç analizi üzerine eğitim almıştır. Babası istihbaratçı olan Sare, eğitimini tamamladıktan sonra teşkilata katılmıştır.

Yönetme ve yönlendirme becerisi yüksektir. Analitik zekaya sahiptir ve yaratıcıdır. Detaylara önem verir. Stres altında son derece soğukkanlıdır. Kendine güvenli, alaycı, acımasız, sabit fikirli, esprili ve inatçı bir kadındır.Yurt dışında, savaş bölgelerinde çalışmıştır. Yurtdışı görevi sona erdikten sonra İstanbul’a gelmiştir. Şu anda bir üniversitede kriminoloji üzerine ders vermektedir. Sare’in tekrar aktif göreve geçmesi ise; organize suçlar için kurulan özel bir ekibin başına geçmesiyle olacaktır. Sare Son Yaz evrenine sırlarıya birlikte girecektir.

Haberin Devamı

BİRCE AKALAY KİMDİR?

Birce Akalay 19 Haziran 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Oyuncu olan Birce Akalay aynı zamanda Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro bölümü öğretim görevlisidir.

Yer Gök Aşk dizisindeki "Havva" rolüyle ilk ciddi rolünü oynayan Akalay, birçok dizide yer aldı. 2017 yılında Müjdat Gezen yönetmenliğindeki Yedi Kocalı Hürmüz oyunu ile tiyatroya atıldı. Bu oyun dışında 2020 yılında Keşanlı Ali Destanı oyununda "Zilha" rolüne hayat verdi. Akalay, son olarak Star TV'de Ocak 2020 tarihinde başlamış olan Babil dizisinde başrol karakteri "İlay" karakterini canlandırmıştır.

9 Haziran 1984 tarihinde İstanbul'da doğan Birce Akalay, 2003 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünde lise eğitimini okul ikincisi olarak tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümünü kazanan Akalay, üçüncü sınıftayken okulu bırakarak konservatuvar tiyatro için hazırlanmaya başladı. Yaş itibarıyla yirmi yaşını geçtiği için devlet konservatuvarı için şansını kaybeden Akalay, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümünü kazandı ve eğitimini orada tamamladı. 2004 yılında Miss Turkey yarışmasında 3. seçilerek Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil etti. 2007 yılında Kader dizisindeki "Lamia" karakteriyle ilk kez başrol oldu ve televizyon dünyasına adım attı. Aynı yıl Senin Uğruna dizisinde rol aldı. 2008 yılında Son Ders: Aşk ve Üniversite filmiyle sinemaya da giriş yaptı. 2009 yılında Alayına İsyan ve Kış Masalı dizilerinde rol aldıktan sonra asıl çıkışını Yer Gök Aşk adlı diziyle 2010 yılında yaptı. 3 yıl boyunca başrol "Havva" karakterini canlandırdı. 2013 yılında Ben Onu Çok Sevdim dizisinde "Ayhan Aydan" karakterine hayat verdi. 2014-2015 yılları arasında Küçük Ağa, 2015-2016 arasında Evli ve Öfkeli, 2016-2017 arasında Hayat Bazen Tatlıdır ve 2017-2018 arasında ise Siyah Beyaz Aşk dizilerinde rol aldı. 2018 yılının sonlarına doğru Ağlama Anne dizisinde rol aldıktan sonra 1 yıl boyunca herhangi bir yapımda rol almadı. Bu sırada Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı ve Benimle Söyle programında baş jüri üyesi olarak yer aldı. 2020 yılında Star TV'de yayınlanan Babil dizisinde başrol karakteri "İlay"ı canlandırdı.

Haberin Devamı

Akalay, ayrıca tiyatro sahnelerinde de kendini göstermektedir. 2017-2019 yılları arasında Müjdat Gezen yönetmenliğindeki Yedi Kocalı Hürmüz müzikalinde "Hürmüz" karakterini canlandırmıştır. 2020 yılında Keşanlı Ali Destanı oyununda "Zilha" rolüne hayat vermiş, COVID-19 pandemisi nedeniyle oyunun sahnelenmesi geçici olarak durdurulmuştur.

Haberin Devamı

FİLM VE DİZİLERİ

TV

2020 – Babil / Kanal D / Yön: Uluç Bayraktar

2018 – Ağlama Anne / ATV / Yön: Feride Kaytan

2017 - Siyah Beyaz Aşk / KanalD/ Yön: Altan Dönmez, Emir Khalilzadeh

2016 - Hayat Bazen Tatlıdır / Star TV / Yön: Hamdi Alkan

2015 - Evli ve Öfkeli / ATV / Yön: Sedat İnci, Erol Özlevi

2014 - Küçük Ağa / KanalD/ Yön: Aysun Akyüz, Erol Özlevi

2014 - Böyle Bitmesin / TRT1 / Yön: Hakan İnan

2013 - Ben Onu Çok Sevdim / ATV / Yön: Mehmet Bahadır Er

2010 - Yer Gök Aşk / FOX TV / Yön: Canan Çelik

2008 – Asi / Kanal D / Yön: Cevdet Mercan

Haberin Devamı

2007 – Kader / Star / Yön: Adnan Güler

SİNEMA

2016 – Deliormanlı / Yön: Murat Şeker

2009 - Nefes: Vatan Sağolsun / Yön: Levenet Semerci

2009 - Sizi Seviyorum / Yön: Mustafa Uğur Yağcıoğlu

2008 - Son Ders - Aşk ve Üniversite / Yön: Iraz Okumuş, Mustafa Uğur Yağcıoğlu TİYATRO

2021 Hırçın Kız – Zorlu Dijital Sahne

2020 Keşanlı Ali Destanı – Müzikal

2017 7 Kocalı Hürmüz - Müzikal