Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İş ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerini, sokak çocukları yararına tiyatro sahnesine çıkaran Çaba Gala, eylülde Ankara’da olacak

ÇABA Derneği’nin sokak çocukları yararına yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi ‘Çaba Gala’ başkent yolunda. Hatırlayacağınız gibi proje kapsamında ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Kuzey Güney’ gibi diziler tiyatro sahnesine taşınmış, skeçlerde ünlüler oynamıştı. Kimler yoktu ki: ‘Hürrem’ karakterine Ayşegül Dinçkök, ‘Valide Sultan’a Bilgün Dereli, ‘Mahidevran’a Yasemin Kamhi, ‘Kanuni’ye de Cihan Kamer hayat vermişti. Mayısta galası yapılan yardım gecesinde Türkan Sabancı ‘İffet’ dizisindeki ‘çakma’ falcı nineyi, Abdurrahim Albayrak Kuzey’i, Necmettin Eliyeşil Güney’i canlandırmıştı. Sedef Karamehmet, Murat Yalçıntaş, Melda Kosif, Zeynep Demirören de sahneye çıkan isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Berlin’de planlanıyor
ÇABA Derneği’nin başkanı Özlem Cankurtaran’ın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de destek verdiği projesi o kadar takdir toplamıştı ki, duyduğuma göre şimdi oyunun Ankara galası da yapılacakmış. Bunun için davet almışlar ve üzerinde çalışılıyor. Duyduklarım doğruysa Berlin’e de gidebilirler. Eğer proje bu boyutta yaygınlaştırılırsa işadamları ve cemiyet hayatının ünlüleri şehir şehir gezecek anlaşılan!
Ajandalarında yemeğe zor zaman bulan isimler, iki ay boyunca provalara gitmiş ezberlerini yapmıştı. Bakalım bu kadar ünlü ve bir o kadar da meşgul isim ajandalarında ortak bir günü nasıl bulacaklar bu kez.
Ankara galası için eylül ayı üzerinde çalışılıyormuş. Öteden beri tiyatroyla haşır neşir olan Ankaralılar için cemiyet hayatının birbirinden ünlü isimlerini sahnede izlemek ayrı bir deneyim olacak. Kadına karşı şiddeti mizahi bir dille anlatan ‘Kurtuluş Son Durak’ filmi de Ankara’da gala yapmış, bakanlar ve milletvekilleri galaya katılmıştı. Sokak çocukları yararına bir araya gelen iş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin ‘çabası’ da yardıma muhtaç olan bu çocukların seslerini siyasetçilere ulaştıracaktır.

BAŞKENT BU ‘ÇABA’YI ALKIŞLAYACAK
BAŞKENT BU ‘ÇABA’YI ALKIŞLAYACAK

Sevan Bıçakçı’nın ‘koç başı’ hangi kapıyı açacak?

Haberin Devamı

Geçen hafta Kapalıçarşı’ya gittim. Sevan Bıçakçı’nın mağazasına da uğradım. Bıçakçı, Bodrum için hazırlıklarını yapıyordu. Tanıyanlar bilir, müşterilerine özel ürün tasarlayan, tek tasarım yapan Sevan Bıçakçı, bunların fotoğraflanması konusunda da çok ketumdur. Ya tatil rehavetinden ya da elimdeki ufak fotoğraf makinesini kaale almadığından olsa gerek beni çok zorlamadı. Kime yaptığını öğrenemediğim bu bileklik, Bıçakçı’nın hayal dünyasına girme isteğimi bir kez daha tetikledi. Dünyayı birkaç dakikalığına da olsa onun gözleriyle görmek bile geri kalan ömrüme yansıyacak şekilde ufkumu açabilir diye düşündüm.
Fotoğrafını çektiğim bilekliği 6.5 ayda tamamlamış. Tabii ki bir tane yine... Sevan’ın masalsı tasarımlarından. Bildiğimiz koçtan bir kuru kafa yapmış. Üzerine de siyah, beyaz pırlanta ve yakutlar koymuş. Bilekliğin tam karşı kafasındaki taşın içineyse koçun kendi hayalini betimlemiş. Gözleri sarı pırlantadan bilekliği bakalım cemiyet hayatında kimin kolunda göreceğim...

Haberin Devamı

Ayşegül Dinçkök Mardin’e deniz götürecek
Endonezya’nın Sulawesi Adası’ndaki su altı dünyasını İstanbul’da sanatseverlerle buluşturan Ayşegül Dinçkök, ‘Derin Tutku’ sergisini şimdi de Mardin’e taşıyor. Su altı fotoğrafları, akşamları adeta bir deniz görünümünde olan Mezopotamya ovasına çok da yabancı gelmeyecektir.
Mardin’e eylülde ulaşacak sergi, Godiva’nın katkılarıyla daha sonra da Gaziantep, Kars ve Diyarbakır’da da açılacakmış. Birçoğu şimdiye dek deniz görmemiş olan çocuklar, Dinçkök’ün fotoğraflarında çok nadir rastlanan hippocampus, şeytan balığı, saçaklı wobbegong köpekbalığı, kum müreni gibi büyülü su altı canlılarını tanıma fırsatı bulacaklar.
Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, SAD’ın uzun zamandır çalıştığı bir alan olan Gökova’daki kadın balıkçılara destek olunması amacıyla hazırlanan projeye destek verecek.