Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hollywood starları Kapalıçarşı’da, Mercan Yokuşu’nda, Sultanahmet Meydanı’nda cirit atıyor! İstanbul, özellikle de tarihi yarımada, son dönemde birbiri ardına uluslararası yapımlara ev sahipliği yapıyor

Çekimlerinin bir bölümü Kapalıçarşı’da yapılan ‘Skyfall’ filmi hâlâ gösterimde. Kim ne derse desin, film İstanbul’un tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. Çekimleri büyük bir gizlilik içinde yapılan ‘Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nin Aragorn’u Viggo Mortensen’in başrolünde oynadığı ‘Two Faces of January’ (Ocak Ayının İki Yüzü) filminin çekimleri de geçen hafta Balat’ta gerçekleştirildi.
Geçen gün Ender Mermerci yakınıyordu: “Neden hep Kapalıçarşı gibi tarihi ama çok bilinen mekânlar? Niye şöyle şahane Boğaz’ımızda da bir iki sahne çekmezler. O zaman Monako’dan daha güzel ve büyüleyici olduğu görülür ve zengin turistler gelir İstanbul’a.”
Bir filmde o da olur Ender Hanım!
Ama işte dünyada güzellik, deniz, sahil ararsanız gidip film çekeceğiniz bir dolu ülke var.
550 yıllık tarihiyle Kapalıçarşı, Balat gibi semtlerinse benzeri yok. İşte gidip ayılıp bayılıp döndüğümüz Paris, 300 yıllık bir şehir.
Fatih’te bulunan kamyonların park ettiği, değerini bilmediğimiz Bizans Sarayı ise 2000 yıllık. Ayasofya, Yeni Cami keza.

Soluk soluğa serüven
Bu arada ‘Missing’ dizisinin çekimlerinin bir bölümü de Ayasofya’da yapılmıştı hatırlatırım! Demek ki film seyircisi de, dolayısıyla yapımcılar da yüzyıllardır marka değeri olanın peşinde.
Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith’in, ‘Gümüş Hançer Ödüllü’ ‘Ocak Ayının İki Yüzü’ romanından uyarlanan film, üç kişinin Yunanistan ve İstanbul’da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor. ‘Spiderman’ serisinden tanıdığımız Kirsten Dunst’ın da oynadığı filmde yine Kapalıçarşı! Yanı sıra, Mısır Çarşısı, Rüstem Paşa Cami ve Yeni Cami çevresi, İstanbul Üniversitesi’yle Mercan semtini görecekmişiz.

Haberin Devamı

DEMET SABANCI ÇETiNDOĞAN HACI SABANCI’NIN YOLUNDA

BAŞROLDE iSTANBUL

Türk sanayisine yaptığı hizmetlerin yanı sıra başkanlığını üstlendiği VAKSA’nın eserleriyle de anılan işadamı Hacı Sabancı, aramızdan ayrılalı 13 yıl oldu. Merhum işadamı Hacı Sabancı’nın ölüm yıldönümünde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir konser verdi. Gecede Hacı Sabancı’nın kızı Demet Sabancı Çetindoğan piyanoyla Frank Sinatra’nın unutulmaz şarkısı ‘My Way’i çaldı. Demet Sabancı’ya solist olarak Mario Frangoulis eşlik etti. O gece konser öncesinde Demet Hanım’la uzun uzun sohbet etmemize rağmen bu sürprizden haberdar değildik. Konser sonrasında öğrendim ki eşi Cengiz Çetindoğan ve annesi Özcan Hanım da haberdar değilmiş. Demet Hanım piyanodaki ustalığıyla herkese sürpriz yaptı. Konser, gözyaşlarıyla alkışların birbirine karışmasıyla son buldu. Son yıllarda şahit olunan en anlamlı gecelerden biriydi.

Haberin Devamı

CEMiYET BU KIŞ AT BiNECEK!

Bu aralar sosyetemizin ayaklarında birbirinden şık botlar görüyorum. Vogel. Binici çizmelerinden ilham alan Vogel botlar bu kış yeniden moda olmuşa benziyor. 133 yıllık markanın ürünleri el yapımı. Sipariş üzerine özel üretiliyor. Nişantaşı kaldırımları bu sezon padok gibi olacak anlaşılan!