Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya sosyetesinin lüks çikolata markası Godiva, 451’inci mağazasını New York 5th Avenue’da açıyor. Murat Ülker’in ‘yabancı gelin’ dediği Godiva’nın yeni mağazasının açılışını ünlü yıldız Christina Hendricks yapacak

Bir marka düşünün, eski ABD Başkanı Clinton gidip bizzat alışveriş yapıyor; dünyanın en ünlü yıldızları mağazalarından çıkmıyor. Daha da detaya inip, önceki hafta Los Angeles’ta Altın Küre ödüllerinin dağıtıldığı geceye dönelim. Ödülünü Halle Berry’nin elinden alan Paul Giamatti, konuşmasına şöyle başladı: “Wooow, beş kutu Godiva çikolata yedim, bu nedenle biraz fazla heyecanlıyım. Daha önce hayatımda bu kadar çok Godiva çikolatayı bir arada hiç görmedim, bir sürü Godiva çikolatası var burada!”
Murat Ülker’in Godiva’sı bir süredir Altın Küre, Emmy, Oscar gibi ödül törenlerine sponsor oluyor. Lüks çikolata markası, etkinliklerinde Brooke Shields gibi ünlü isimleri kullanıyor.
Ülker Grubu’nun, 2007’de 850 milyon dolar ödeyerek bünyesine kattığı Godiva, biliyorsunuz yakın zamanda Nişantaşı ve Akmerkez’deki mağazalarında satış yapmaya başladı. Hafta sonunda Galatasaray-Sivasspor maçını birlikte izlediğim Murat Ülker’e, “Godiva Türk mü, yabancı mı?” diye sordum. Bilinler bilir, Murat Ülker çok esprilidir. Soruma, “Kendileri yabancı gelindir” diye cevap verdi. Sonra da asıl bombayı patlattı: “5’inci Cadde’de mağaza kiraladık.” Üstelik açılışı da ‘Mad Men’ dizisinin yıldızı Christina Hendricks yapacakmış!
Bilmeyenlere hatırlatalım; Hendricks Esquire dergisince yılın en seksi kadını seçildi.

Haberin Devamı

Çikolatadan oda
Murat Ülker’in verdiği bilgiye göre Hendricks açılışta, eşine yazdığı mektupları da okuyacakmış. Uzatmadan sözü Ülker’e bırakayım: “New York’ta ‘Love Letters’ (Aşk Mektupları) isimli bir kampanya yapıyoruz. Hendricks, yeni mağazamızda Sevgililer Günü etkinliğine katılacak. Kocasına da bir aşk mektubu yollayacak.”
Ülker, her yıl çekilişle yaptıkları bir diğer kampanyayıysa şöyle anlattı: “Kazanan çift, New York’ta tamamen çikolatadan yapılmış bir odada konaklıyor. Geçen yılki odanın açılışını Brooke Shields yaptı.”

Haberin Devamı

“Godiva kalmadı, dekorunu verelim”
Murat Ülker’i yakalamışken Godiva’nın Türkiye’deki durumu soruyorum. Satışlar, beklentisini de aşmış, yılbaşında ürün yetiştiremediklerinden dert yandı. “Bu ilgiyi tahmin edemediniz mi?” sorusunu cevaplarken, “Amerika’da da mal yetiştiremedik. Belçika’da da kalmadığı için takviye yapamadık. Öyle bir talep geldi ki, doğrusu tahmin edememişiz. Çikolata alamayanlar Godiva’yı hatırlatacak bir şey olsun diye süsleri, dekoru, etiketleri aldılar. Akmerkez mağazası Avrupa’da en çok satış yapan mağaza oldu” dedi.
Bu arada, Ülker’in sohbet sırasında ikram ettiği çikolataya bayıldım: Adı ‘Tourbillon 85’. Avrupa’da da en çok beğenilen ürün, bayıldığım Tourbillon 85’miş.

Lüksün gelenekle buluşması
Murat Bey’le bu kadar Godiva konuşunca, ertesi gün Nişantaşı’ndaki mağazaya uğradım. Godiva Cafe bölümünde oturup ‘Chocolixir’ keyfi yaptım. Dışarıdaki mağazalarda olmayan hediyelik eşya bölümü de açmışlar. Kız isteme ve özel günlerde uygulanan gümüş tepsi içinde çikolata konseptinden yola çıkarak hazırlanmış lüks gümüş tepsiler satıyorlar. Christofle, Tiffany markalı gümüş tepsiler dikkatimi çekenlerdi. Mağazadaki en ucuz ürün, 3 TL’ye satılan çikolataya batırılmış çilekler. Açık koleksiyonda 100 gram çikolata ise 19.5 TL.

Başkan Revna Demirören olsun!
Geçen hafta Bugs Bunny karakterlerinin katıldığı Mohini Kids’deki partide, Revna Demirören’le oturduğum masada, yüzünü, siyah-beyaza boyamayı tercih eden çocukların çokluğu dikkatimi çekti. Fenerbahçeli yeğenim Berkay’ı da aynı renkler içinde görünce faili anlamam güç olmadı!
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören, kaşla göz arasında Berkay’a da renkleri sevdirmişti! Revna Hanım bize Beşiktaş’ın Bucaspor’a beş gol attığı maçı, keyfini çıkara çıkara anlatırken, lafı takımın Avrupa’daki başarılarına getirdi. Revna Hanım’ı tanırım, futbolu gerçekten sever. Türkiye’nin tanıtımına katkısı olduğu için Avrupa’daki başarıları çok önemser. Maçlara gider. Ama bu kadarını yine de beklemezdim. Biz, “Ali Şen’in gelini Begüm Şen’le, Berkay’ı bile ikna ettiyse, başkan Revna Demirören olsun” derken, Elif Gönlüm çocuğunu korumaya almıştı! Kaleci Rüştü’nün eşi Işıl Reçber ise gülüyordu. Dördümüz, Revna Hanım’ın bu performansı üzerine ilk genel kurulda başkanlığa oynaması için kulis yapma kararı aldık.
Bu arada yarıyıl tatili başlarken, çocukların dört gözle beklediği, ‘Bugs Bunny ve Arkadaşları Sirkte’ gösterisi bu akşam saat 20:30’da Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda başlıyor. Ülker’in çocuk markası Smartt’ın sponsorluğunda Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü Barcelona Sirki’nde; Sylvester, Tweety, Tazmanya Canavarı’nın yanı sıra palyaço ve akrobasi grubu performans sergileyecek.