Cadde YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN! - YABANCI DiL EKSiKLiĞiNi GiDERSiN

YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN! - YABANCI DiL EKSiKLiĞiNi GiDERSiN

17.06.2014 - 21:09 | Son Güncellenme:

Yaz ayları çocukların dil öğrenmesi için bir fırsat! Çocuklar; sınav ve ders kaygısı olmadan, eğlenceli aktivitelerle dil öğrenme şansı yakalıyor

YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN - YABANCI DiL EKSiKLiĞiNi GiDERSiN

Türkiye’deki dil bilme oranı sadece yüzde 0.7! Yabancı dil konusunda Avrupa’da sonuncuyuz; 44 ülke içindeyse 43’üncü sıradayız.
Efinst-International House Dil Okulları Genel Müdürü Bora Gündüzyeli, “Çocuklarının yabancı dil öğrenmesini isteyen aileler için yaz tatili bir fırsat. Çünkü yabancı dil odaklı yaz okullarında çocuklar her şeyden önce okuldan uzaklar. Okulda birçok derse konsantre olurken, yazın sadece İngilizce’ye odaklanıyorlar” diyor. Gündüzyeli, yaz tatilinde dil öğrenmenin avantajlarını şöyle anlattı:
* Çocuklar, İngilizce’yi eğlendikleri aktivitelerle ve sınav stresi olmadan öğrenmeli. Bir anlamda, ‘yaşayarak öğrenme’ programı sunulmalı.
* Bir aylık programlar, çocuklar için bir başlangıç. Bir ayın sonunda İngilizce’yi günlük hayatta kullanabilecek, öğretmenleri ile iletişime geçebilecek durumda oluyorlar.
* Devlet okullarında üçüncü sınıftan itibaren çok kısıtlı ders saatinde ve dil bilgisi ağırlıklı eğitim veriliyor. Bu çocuklar, dilin kullanım alanlarını keşfediyor ve İngilizce’ye bakış açıları değişiyor.

Haberin Devamı

BEBEĞİNİZ BİLE ÖĞRENEBİLİR

Helen Doron Genel Koor-dinatörü Murat Gönülalan, ikinci ana dili edinmenin en doğru yolunun bebeklik çağında öğrenmek olduğunu söylüyor. Yaz tatillerinin sadece öğrenciler için değil, okul önce-sindekiler için de iyi bir fırsat olduğunu belirten Gönülalan, “Henüz üç aylık bir bebek bile annesinin kucağında İngilizce derslerine girebilir” dedi.

AİLENİN GÖREVİ: AKSATMAMAK

Ailelere düşen en büyük sorumluluk, çocuklar açısından programlara devamlılığı sağlamak. Bu şekilde çocuğun İngilizce’den kopmaması, daha çok sevmesi ve yeteneğini çok hızlı bir şekilde geliştirmesi sağlanıyor.

KAÇ SAAT ÖĞRENDİĞİ ÖNEMLİ

Tatilde verilecek eğitimin verimli olması için süre kısıtlılığı dikkate alınmamalı. Önemli olan, haftada kaç saat ders verildiği değil, nasıl bir metot kullanıldığı. Ders saatinin çok olması daha çok öğreneceği anlamına
gelmiyor.

Haberin Devamı

PÜF NOKTASI METODOLOJİ

Çocuğunun İngilizce öğrenmesini isteyen ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri; öğretmenin yeterliliği ve hangi metotla İngilizce öğrettiği.
Helen Doron metodu; dünyada 28 yıldır, 35 ülkede 2 bin noktada milyonlarca çocuğun İngilizce öğrenmesine destek oluyor.
Çocuk, öğrendiklerini hatırlamak konusunda bir yetişkinden daha beceriklidir; ancak yine de İngilizce sonu olan, “Bitirdim’ diyebileceğimiz bir konu değil. Dolayısıyla devam etmeleri önerilir. Küçük yaşta edindiklerini daha kolay ve zevkle öğrenecek, öğrendiklerini yaşam biçimi haline getirebilecek.

YARIN: KAMPA GiTSiN, ÖZGÜVENi GELiŞSiN