Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ufuk Acar... Özellikle Karadenizlilerin sevdiği, sahiplendiği radyolardan biri olan İstanbul 93.3 Radyo K’da uzun yıllardır aynı saatte sevenlerine sesleniyor. Her sabah “Gönül Köşkü’nün kapılarını aralıyor ve dinleyicisini yeni güne hazırlıyor. En özel, en güzel Karadeniz şarkılarını, türkülerini çalıyor, ayrıca güncel haberleri, gazete başlıklarını paylaşıyor, anketler yapıyor zaman zaman programına konuklar alıyor. Her gün dinleyicisine yoklama yapıyor ve üst üste birkaç gün programa katılmayan takipçilerine çeşitli cezalar kesiyor ve dinleyicisiyle samimi bir bağ kuruyor. Acar, uzun yıllar aynı radyodan dinleyicilere ulaşmanın büyük avantaj olduğunu söylüyor ve “İstikrar başarıyı beraberinde getirir” sözü ona yol gösteriyor. Radyodaki hedeflerini gerçekleştirdiğini düşününen Acar, “İlk göz ağrım” dediği “Sen benim yazılarımda saklısın” adlı kitabını kısa bir süre önce yayınladı. Hedeflerine de adım adım ilerlediğini düşünen Acar, “Üretken olmamışsın hedefin olsa neye yarar” diyor. Radyo K’da kendini çok iyi hissettiğini de vurgulayan Acar, dinleyicisini şöyle anlatıyor: “Karadenizliler çok sıcak, candan ve bir o kadar da komikler, bayılıyorum şivelerine... Bizim Radyo K, tam bir komedi atölyesi gibi...” Ufuk Acar’ı “Gönül Köşkü” programında 09.00-11.00 saatlerinde “Bize her yer Karadeniz” sloganıyla yayın yapan Radyo K’dan dinleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

Gönül Köşkü’nden şarkılar çalıyor

* Uzun yıllar aynı radyodan ses veren bir radyocu olarak aynı radyoda kalmanın avantajları nelerdir?

Evet, uzun yıllar aynı saatlerde dinleyiciye seslenmek bir radyocu için en büyük avantajlardan biri, istikrar başarıyı beraberinde getirir.

* Radyodaki hedeflerinize ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

Evet, radyodaki hedeflerimin bir kısmını gerçekleştirdim, radyoda kalıcı ve başarılı bir yayıncı olmak ilk hedefimdi, bunun yanında yazdığım yaşanmış aşk öykülerini kitap haline getirmek istiyordum ki bu da en büyük hedeflerimdendi. Çok şükür ilk göz ağrım “Sen benim yazılarımda saklısın” kitabım ikinci adam yayınlarından çıktı... Hedeflerime adım adım ilerliyorum, çünkü; üretken olmamışsın, hedefin olsa neye yarar.

* Programınızı anlatır mısınız, içeriğinde neler var?

Akrep dokuzu, yelkovan on ikiyi gösterdiğinde gönül köşkünün kapılarını açıyoruz ve yoklamayı başlatıyoruz. En özel en güzel Karadeniz şarkılarını, türkülerini kulaklarda misafir ediyoruz güncel haberler, gazete başlıkları, anketler, konuklar oluyor. Dinleyiciyle olan bağımız çok güzel ve samimi. Yoklamaya üst üste birkaç gün katılmayan takipcilerimize çeşitli cezalar kesiyoruz!

* Mesela ne gibi cezalar?

Ahhh ahhh ne cezalar, mesela en son bir dinleyicimize ceza kestik, en büyüklerinden fıstıklı çikolatayı kargo aracılığıyla radyomuza ulaştırma cezası aldı!

* Sabah yayın yapıyorsunuz sabah programın yapmanın zorlukları var mı ya da keyifli yanları neler?

Sabah saatinde yayın yapmak diğer yayın saatlerinden bir daha zor tabii... Bir kere gece erken yatmalısınız. Gazeteleri gözden geçirip bilgili ve topluma duyarlı bir yayıncı olmanız gerekiyor. Dinleyici sabah ilk önemli haberleri sizden duymak istiyor. Yayında dinleyiciye sesimi iletmek onlarla bütünleşmek büyük bir keyif.

* Başka radyo programları dinliyor musunuz, kimleri dinliyorsunuz?

Araçta olduğum zaman dinlediğim takip ettiğim radyolar var ama özellikle şu yayıncıyı dinliyorum diyeceğim biri yok ama çok başarılı beğendiğim meslektaşlarım var.

* Peki dinleyicinin kulağına gitmeyen ama sizin yayın esnasında yaşadığınız ilginç olaylar var mı?

Var tabii olmaz mı? Kadir gecesiydi, Fikret hocamız yayına girmiş ilahiler, sohbetler derken sabah geldim radyoya saat 08.40 yayına 20 dakika var. Stüdyonun penceresinden Fikret hocama geldiğimi belli edip “Günaydın” deyip kendisini dinlemeye ve gazete okumaya devam ettim. 08: 55’te Fikret hoca anonsunda diyor ki, “Evet rekora gidiyoruz 09.00 reklamlarından sonra tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz” ve reklam girdi.
Ben bekliyorum Fikret hoca stüdyodan çıkacak ben yayına gireceğim ama nerede! Sinir küpü olmuşum merakla Fikret hocanın ne zaman veda edeceğini bekliyorumsaat 09:30 oldu Fikret hoca keyifli, “Sonra tekrar devam edeceğiz” deyince ben biraz daha gerildim, stüdyodan Fikret hoca çıkmadı! Artık yayına girmekten vazgeçtim! Fikret hoca 09:50’de yayından alındı, stüdyodan çıktı boynuma sarıldı “Ufukcum hakkını helal et ben seni unutmuşum” dedi ve benim yayın da böylece güme gitti!

* Dinleyicilerle aranız nasıl, etkinlikler düzenliyor musunuz?

Dinleyicilerle muhteşem diyaloglarımız var.. Mesela bu yıl ramazanda 3. geleneksel iftar yemeğinde gönül köşkü fanları ile birlikteydik... Belirli aylarda kahve ve çay günlerinde buluşuyoruz.

* Kitabınızın içeriğinden bahseder misiniz?

İlk göz ağrım “Sen benim yazılarımda saklısın” aslında her şey kitabın adında saklı... Yaşanmış aşk öyküleri ve doğaçlama yazılar var. Her okuyucu mutlaka kendinden bir şey bulacaktır. Sevgiye ve aşka dair her şey diyebiliriz. 6 Ekim Cumartesi akşamı Topkapı Eresin otelde kitabımızın galası var, sunuculuğunu Nilay Dorsa yapacak, Hasan yılmaz, Ahmet Selçuk ilhan, Şehrinaz Kadın Fasıl Grubu canlı sahne performansıyla sahne alacak...

Haberin Devamı


‘Stüdyoya girmeden parfüm sıkarım’

Haberin Devamı

* Programa çıkmadan önce mutlaka neler yaparsınız, takıntılarınız var mı?

Kesinlikle günlük gazeteleri gözden geçiririm... Kahvemi içerim, stüdyoya girer girmez parfüm sıkarım ve tabii ki Galatasaray logolu kupamdaki su program süresince eksik olmaz!

‘Radyo K komedi atölyesi gibi’

* Karadenizliler şen şakrak insanlardır, dinleyicilerin siz programcılara tavrı nasıl?

Karadenizliler çok sıcak candan bir o kadar da komikler, bayılıyorum şivelerine... Ben de Batı Karadenizliyim Kastamonu Cideliyim. Bizim Radyo K tam bir komedi atölyesi gibi. Dinleyiciler çok fanatik bir keresinde radyoda Galatasaray - Trabzon maçı izleyeyim dedim, 15 tane fanatik Trabzonlunun hışmına uğradım o gün bugündür maç izleyemiyorum!