Yeliz Aras Çelikel

Yeliz Aras Çelikel

yeliz.aras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2004 yılında Türkiye’nin ilk Türkçe slow müzik radyosu olarak yayın hayatına başlayan ve ‘Aşkı Hisset’ diyerek aşk şarkılarıyla dinleyicilerin ruhuna dokunan JoyTürk, ulusal yayınlara başladı. Yeni sloganı ‘Türkiye’nin Buluşma Noktası’yla Türkiye’deki dinleyicilerine ‘Merhaba’ diyen JoyTürk, ulusal olduğu ilk gün, dinleyicileriyle müziğin ünlü isimleri Bengü, Emre Aydın, Funda Arar, Gripin, Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli ve Sıla’yı bir araya getirdi. JoyTürk’e özel şarkılarla ulusal olmanın coşkusunu pasta keserek paylaştı. Daha öncesinde İstanbul’da birçok etkinliğe imza atan JoyTürk, bundan sonra Türkiye’nin her şehrinde etkinlikler düzenleyip dinleyicilerle buluşmayı planlıyor. Sanatçıların orkestra eşliğinde sadece JoyTürk için seslendirdiği şarkılarla hazırladıkları özel programlar ve sektöre yön veren projeleriyle dikkat çeken radyo, seçilmiş aşk şarkılarının yer aldığı compilation albümleri de hazırlamaya devam ediyor... Dinleyicilerin yıllardır sabırsızlıkla beklediği ‘ulusal’ olma heyecanını, radyodaki değişiklikleri radyonun müdürü Gökhan Çınar’la konuştuk. JoyTürk’ü www.joyturk.com.tr adresinden de dinleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

ULUSAL YAYINA GEÇEN SLOW MÜZİK RADYOSU JOYTÜRK, TÜRKİYE’DEKİ DİNLEYİCİLERİNE ÜNLÜ İSİMLERLE BİRLİKTE ‘MERHABA’ DEDİ

Ulusal olma fikri sizi heyecanlandırdı mı?
Çok heyecanlıyız... Uzun zamandır İstanbul’dan ses veriyorduk, ama internet üzerinden en çok dinlenen radyolardan biriydik. Türkiye’nin her yerinden dinleyicilerimiz vardı... Uzun zamandır düşünüyorduk ve karar verdik.

Dinleyiciler ulusal olma fikrini nasıl karşıladı?
“Hevesle hepimiz bekliyorduk” diyorlar. İstanbul dışından internetten takip eden birçok dinleyicimiz vardı. Çok heyecanlıyız. İlk reytingleri çok merak ediyoruz.

İlk gün neler yaptınız?
Akşama kadar ‘her saat başı bir ünlü’ konsepti hazırladık. Türkiye’ye açıldığımız gün dinleyicilerimizi Türkiye’nin yıldızlarıyla buluşturduk. Sanatçılar stüdyoda canlı yayında radyomuzu hayranlarına anlattıp JoyTürk’e özel şarkıları seslendirdi.

Ulusal olarak daha fazla kişiye ulaşacaksınız, etkinlikler anlamında nasıl bir rota çizdiniz?
Konser turneleri planlıyoruz. Ulusal olduğumuz illeri sırayla buluşacağız. Slow tarzımız değişmeyecek. Ne kadar aşk şarkıları çalsak da hiperaktif bir ekibiz.Sürekli proje üretme halindeyiz. Bu yaz her yerde Joytürk olacak.

JoyTürk’e özel programlar devam edecek mi?
Devam ediyor. Sanatçılar orkestralarıyla buraya gelip şarkı söylüyor. ilk kez seslendirdikleri şarkıları daha sonra albümde dinleyicileriyle paylaşıyor. Mesela en çok istek alan şarkılardan biri Gökhan Türkmen’in ‘Yas’ Sıla’nın ‘Vur Kadehi Ustam’dı... Bu projelerle fark yarattığımızı düşünüyoruz.

Özel konsept geceleri de ilgi çeken projelerinizden...
Evet, dinleyici, radyo, sanatçı radyonun tüm bileşenleri bir arada olduğu karaoke gecelerimiz büyük ilgi görüyor. Sanatçılarımızla jüri oluyor ve yarışmayı kazanan, konuk sanatçıyla düet yapıyor. Bu yıl yazlık mekânlara da gideceğiz. Oyuncu, köşe yazarı gibi isimlerin gecenin DJ’i olduğu ve hayatlarını değiştiren 25 şarkıyı hikâyeleriyle anons ettiği “Hayatımı değiştiren şarkılar” gecelerimiz de devam edecek.

20 yıl sonrasında ‘şarkılarıyla hatırlanır’ dediğiniz isimler var mı?
Sıla uzun zaman akıllarda kalacak bir isim. Trend takip ediyor, insanları yakalayacak şarkılar seçiyor. Duyguyla şarkı söylemekse, Deniz Seki de eskimeyecek bir isim...

Ekibinize katılan yeni isimler de var...
Evet, sabah Kenan’la aşk şarkıları trafikte orta ritimli ve akustik şarkılarla akustik güne başlıyoruz. Sonrasında Göksu ofiste çalışanlara yönelik program yapıyor. Ahmet Kamil Taşkın, müzik haberleriyle ilgili bilgiler veriyor. Eve dönüş yolculuğunda Özlem var sanatçıların doğum günülerini canlı yayında kutluyor ve onları şaşırtıyor. Kerim Savaş Sarı da ‘Hayatı değiştiren şarkılar’ın dinleyici versiyonunu yapıyor. Şehre yıldızlar düştüğünde yayına ben çıkıyorum.

Son dönemlerdeki slow radyolarındaki hareketliliği nasıl yorumluyorsunuz?
Memnuniyetsiz değiliz. Herkesin çizgisi farklı. JoyTürk’ün rakibi yok... Onlar her slow şarkıyı çalabilir ama biz özenle seçiyoruz. Sektörün 10 sene sonra gideceği yerde daha çok slow radyosu olsun...

Haberin Devamı

JoyTürk ‘ulusal’ heyecanını yıldızlarla kutladı


JoyTürk ekibi , ulusal olduğu ilk gün ‘JoyTürk’ü en iyi onlar anlatır’ dediği sanatçılarla pasta kesti.

Haberin Devamı

JOYTÜRK‘ÜN FREKANSLARI
ADANA 91.8
ALANYA 106.5
ANKARA 106
ANTALYA 106
BALIKESİR 106.3
BODRUM 106.4
BURSA 106.2
ÇEŞME 106
DENİZLİ 106.5
ERZURUM 106
ESKİŞEHİR 106
G.ANTEP 106.5
İÇEL 107
İSTANBUL 89.0
İZMİR 106
KAYSERİ 106
KOCAELİ 106.2
KONYA 107
MARMARİS 106.3
SAMSUN 106.5
TEKİRDAĞ 107
ZONGULDAK 106.5