Gündem Çadırkentteki yangında 3 kız kardeş can verdi

Çadırkentteki yangında 3 kız kardeş can verdi

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentte dün çıkan yangında yaşları 3 ile 8 arasında değişen üç kız kardeş yanarak yaşamını yitirdi, altı kişi de yaralandı...

Çadırkentteki yangında 3 kız kardeş can verdi

Mardin’in Derik ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Dumluca köyü yolu üzerinde bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentte dün 03.00 sıralarında elektrikli ısıtıcı kablosunun aşırı ısınması nedeniyle yangın çıktı. Kısa sürede çok sayıda çadırı saran alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti.
Çadırda 5 çocuğuyla kalan Samira Musa (25), yangının çıkmasıyla 2 yaşındaki oğlu Ali ve bir yaşındaki kızı Delal’i kurtarırken, kızları Emine (3), Emira (5) ve Fatma Ali’yi (8) çadırın dışına çıkaramadı.
Birbirlerine sarılı bulundular
Hayatını kaybeden kız kardeşlerden ikisinin birbirine sarılı olduğu öğrenildi. Kız kardeşler ailenin talebi üzerine ilçedeki mezarlığa defnedildi. Yangında yaralanan altı kişi de Derik Devlet Hastanesi’ne tedaviye alındı. 22 bin kişi kapasiteli ve yaklaşık 10 bin kişinin barındığı çadır kentte 25 Mart’ta çıkan yangında ise bir çocuk yaşamını yitirmişti, 21 çadır da yanarak kül olmuştu.
Ceylanpınar’da 2 çocuk
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı Tel Hammud çadır kentinde de sığınmacı bir ailenin su ısıtmak için çalıştırdığı elektrikli ocak devrildi. Eşyaların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede tüm çadırı sardı. Çadırda bulunan Suriyeli anne-baba kendilerini dışarı atarken içeride uyuyan 12 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kız kardeşi Eriç Ş., alevlerin arasında kaldı. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahalesiyle yangının söndürülmesinin ardından dışarı çıkarılan ve vücutlarında ağır yanıklar oluşan iki kardeş hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan iki kardeşin yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor.