Siyaset Çavuşoğlu: Bir an önce bir netice alınması için irademizi ortaya koyduk

Çavuşoğlu: Bir an önce bir netice alınması için irademizi ortaya koyduk

25.11.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye olarak her zaman devam eden Kıbrıs müzakereleri sürecini desteklediklerini belirterek, "Bir an önce bir netice alınması konusunda irade ortaya koyduk." dedi.

Çavuşoğlu: Bir an önce bir netice alınması için irademizi ortaya koyduk

Resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gelen Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Muhalefet Partisi liderleriyle çalışma toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Mont Pelerin'de yapılan iki tur görüşmelerden sonra gelinen noktayı ve bundan sonra izlenecek stratejileri, Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümet ve muhalefet partilerinin katılımıyla ele aldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakereci heyeti, iktidar ve muhalefet partilerinin görüş birliğinde olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye olarak her zaman devam eden müzakere sürecini destekledik ve bir an önce bir netice alınması konusunda irade ortaya koyduk." diye konuştu.

Çavuşoğlu, güven artırıcı tedbirler konusunda KKTC'ye her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, 11 Şubat 2014 Ortak Çerçeve Belgesi hedefleri doğrultusunda 2016 içinde müzakerelerin sonuç vermesi, kalıcı bir çözüm için adım atılması ve bir an önce bunun için beşli konferans dahil, gerekli somut yol haritasının belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Müzakere sürecine bu çerçevede desteklerinin sürüceğini bildiren Bakan Çavuşoğlu, son derece verimli bir toplantı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yazarlar