Gündem ‘Cennet çocukları’ engel tanımıyor

‘Cennet çocukları’ engel tanımıyor

31.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir rehabilitasyon merkezinin ‘Cennet Çocukları’ projesiyle eğitim alan çocuklar, birçok şeyi artık tek başlarına başarıyor. Eğitim sayesinde yürümeye başlayanı da var, yarışmalarda derece alanı da

‘Cennet çocukları’ engel tanımıyor

İstanbul Pendik’te bulunan devlet destekli özel rehabilitasyon merkezinin ‘Cennet Çocukları’ başlıklı projesi yeterli destek ve eğitim imkanı sağlandığında engellerin nasıl ortadan kaldırılabileceğini ortaya koydu. RE/MAX Türkiye’nin desteklediği projeyle eğitim alan çocuklar, artık tek başlarına birçok şeyi yapıyor. Aldıkları eğitim sayesinde, yürümeye başlayanı da var, konuşanı da. İşte projeyle hayatları değişen çocuklardan bazılarının hikâyeleri...

Haberin Devamı

‘Cennet çocukları’ engel tanımıyor
Bakanlıkta çalışıyor

İsmail Olgun, gittiği okulda sınıf öğretmeninin özel eğitime ihtiyaç duyduğunu fark etmesi üzerine Ayça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yönlendirilen gençlerden biriydi. Bu süreçte babasının özel eğitimden sonuç alınamayacağına yönelik düşünceleri olsa da tam teşekküllü hastaneden alınan Hafif Mental Retardasyon tanılı rapor ile Pendik Rehberlik Araştırma Merkezi’nin verdiği ‘Ücretsiz destek eğitimi alabilir’ raporu ile özel eğitime başladı. Dört yıllık özel eğitiminin ardından Engelli Kamu Personeli Sınavı’nda gösterdiği başarı ile MEB’e atanmaya hak kazandı. Halen MEB’e bağlı bir okulda çalışıyor.

Başarılı bir sporcu

Beray Emir Tokucu ise 5 yaşına kadar yürüyemeyen, konuşamayan ve gelişim geriliği olan bir çocuktu. Özel eğitime başladıktan sonra, konuşmaya, yürümeye, yüzmeye, kendini ifade etmeye, anlatma ve anlamaya başladı. Hatta kendi ihtiyaçlarını kendi gidermeye, ailesinden bağımsız olarak okula gitmeye başladı. Cennet Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan Emir, 2016’da Özel Sporcular Federasyonu’nun düzenlediği Marmara Bölgesi yüzme turnuvasında aldığı dereceyle ailesi ve öğretmenlerini gururlandırdı.

Haberin Devamı

‘Cennet çocukları’ engel tanımıyor
Yürüsün istediler o artık koşuyor

Merkezde eğitim gören çocuklardan biri de 2008 doğumlu, otizm ve bedensel engelli İbrahim Yılmaz Türk’tü. İbrahim 2010’da özel eğitim almaya başladı. Annesinin bu süreçte tek hayali oğlunun parka yürüyerek gitmesiydi. İbrahim aldığı fizyoterapi ve özel eğitim sayesinde hem yürüyebiliyor hem de akademik olarak birçok başarı elde etti. Hatta parka koşarak gidiyor.