Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sanatçılar boyun eğmez

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sanatçılar boyun eğmez

04.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hatay’a askere moral vermek için giden sanatçıları eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, yaylalar türküsünü söyle bakalım” diye konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sanatçılar boyun eğmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye sınırına yaptığı ziyareti sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Afrin’de 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Sanatçılar boyun eğmez. Sanatçı denen vatandaş senin orada ne işin var?” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ÇIK KARŞIMA: (‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganları üzerine) Benim umudum sizlersiniz. Birlikte mücadele edeceğiz. Bir diktatörden bu ülkeyi kurtaracağız. Nasıl Cumhuriyet bir kadın devrimi ise 2019 devriminin sahipleri de kadınlar olacak. Bunu söylediğim zaman sarayda oturan zatın uykusu kaçıyor. Seni uykusuz bırakacağım. Garibanı görünce esersin, yurt dışına üfürürsün ama benim karşıma çıkmaya cesaret edemezsin. Sende o yürek yok.

SANATÇILARA TEPKİ: Bir ülkenin sanatçıları dik ve onurlu durmak zorundadır. Bir ülkenin sanatçıları egemen güce teslim olmazlar. Zalimden yana değil mazlumdan yana tavır alırlar. Diktatörün karşısında asla boyun eğmezler. Savaşı değil barışı savunurlar.

MİLLETİN FERASETİNE GÜVENİYORUM: Afrin’de 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplamışlar bir güruh, davul, zurna, klarnet, şarkılar, türküler... Sanatçı denen vatandaş orada senin ne işin var? Bir ülkenin değeri vardır. Bırakın şehidi, apartmanda biri hayatını kaybettiyse gürültü yapmazsınız. Eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, bir de yaylalar türküsünü söyle bakalım. Bu milletin ferasetine ben güveniyorum. Bu cümleleri kullananlara ders verecek olan bu ülkenin kadınlarıdır.

Haberin Devamı

TAŞERON SÖZÜ: Taşeron işçileri ile ilgili beklediğimiz tablo gerçekleşmedi. Binlerce kişiye kadro vermediler. Söz veriyorum halkın iktidarında bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim. Arabaya kadro verdiler, şoföre vermediler. Bu rezilliğe son vereceğiz.

MİLLETTEN KOPTUN: Doktor Hasan Orhan Çetin. Gencecik bir hekim kardeşimizdi. Kendisini FETÖ soruşturması dolayısıyla açığa aldılar, onuruna, gururuna yediremedi 10’uncu kattan atlayarak intihar etti. Daha sonra olay araştırıldı davanın savcısı dedi ki, ‘hiçbir delil yok’. İyi de adam öldü. Buradan sarayda oturan zata sesleniyorum. Sen adaletsizliğin, yolsuzlukların timsalisin. Ben bunları söyledikçe ‘Ey Kılıçdaroğlu sen FETÖ’cüleri savunuyorsun’ diyorlar. Ben insan haklarını, demokrasiyi savunuyorum, düşünce özgürlüğünü savunuyorum. Ama sen bunları anlayamazsın. Çünkü milletten koptun. Sen badem sütü ile besleniyorsun, biz kuru ekmekle.

Haberin Devamı

BUNLAR CEPLERİNİ DÜŞÜNÜYOR: Şu ekonominin haline bakın. Yemde dış bağımlılığımız yüzde 50’ye yaklaştı. Ya bu ülkede tarla mı yok, çiftçi mi yok? Siyasi irade 80 milyonun beslenmesini dışarıya ihale ediyor. Vallahi de billahi de sen gayrimillisin. Bunlar sadece ceplerini düşünüyor. Bütün Türkiye’de icra dairelerindeki dosya sayısı 26 milyonu aştı. Erdoğan, ‘bu ülkenin en büyük belası faizdir’ diyor. Doğru diyor. Doğru her kötülüğün anası faizdir ama onun babasının adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sen yönetiyorsun ülkeyi. Çekil koltuğundan izzet-i ikbal ile çekil bak bakalım faiz nasıl düşüyor.

Kahraman’ı protesto ettiler

TBMM’de düzenlenen bir tiyatro gösterisinde rol alan kadınların sahneye çıkarılmadığına yönelik tartışmalar sürerken, dün CHP üyesi kadınlar Meclis’te protesto gösterisi düzenledi. Meclis Basın kapısı önünde Atatürk tişörtleri giyerek eylem yapan çok sayıda kadın, “Kahraman istifa” sloganları attı. Kadınlar, Onuncu Yıl Marşı ile İzmir Marşı’nı da seslendirdi. CHP’li kadınlar eylemlerinin ardından CHP’nin grup toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

‘TOSUNCUK İHRAÇ ETTİLER’

İnekleri, yemleri ithal ediyorlar ama tosuncuğu ihraç ediyorlar. Televizyon, araba ihraç edersin karşılığında döviz gelir, tosuncuk ihraç edince beraberinde paraları götürüyor. Bunların yatacak yeri yok. Parasını kaybeden vatandaşlarıma sesleniyorum hakkını hukukunu aramak istiyorsan SPK, Tarım Bakanlığı, MASAK için dava açacaksın, hakkını hukukunu isteyeceksin.

ONLARIN GELİRİ ARTTI: Yüzde 7.4 büyüdük diyorlar. Allah aşkına geliri artan, ev aldık, gelirimiz arttı diyen kaç kişi var? Onların geliri arttı, halkın değil. Onların cüzdanı şişti.

MAZLUMUN YANINDAYIZ: Filistinlilerin toprak günüydü. Eylem yaptılar. İsrail askerleri gerçek kurşunlarla acımasızca onları taradı. Erdoğan kalktı konuşuyor. Ya arkadaş sen Mavi Marmara’da Türkiye’nin itibarını 20 milyon dolara satmadın mı? Sen, ‘İsrail terör devletidir’ dedin sonra İsrail’in önünde diz çöktün, ‘ben ettim siz etmeyin’ demedin mi? Şimdi yine iç politika malzemesi yapıyor. İsrail’e haber gönderiyorlar ‘biz biraz bağırıp çağıracağız ama idare edin’.