Siyaset CHP liderinden Bahçeli'ye yanıt: Canı sağ olsun

CHP liderinden Bahçeli'ye yanıt: Canı sağ olsun

22.06.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli eleştirebilir canı sağ  olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne  Pensilvanyayla konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti" dedi.

CHP liderinden Bahçeliye yanıt: Canı sağ olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüş, 8'inci gününde devam ediyor. Geceyi Gerede ilçesi yakınlarındaki Danişmentler mevkisinde geçiren Kılıçdaroğlu, sabah yürüyüşe başlamadan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün bugün 8'inci günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, adalet için uğraşacaklarını, çaba harcayacaklarını ve yollarına devam edeceklerini ifade etti. Adalet ve hukukun baskı aracı olarak kullanılmasının, mahkemelerin siyasi otoritenin emrine göre karar vermesinin, o ülkede rejimin değiştiğini gösterdiğini savunan Kılıçdaroğlu, başlattıkları yürüyüşü "adaletle" sonlandıracaklarını dile getirdi.

'BAHÇELİ GELSİN BENİMLE YÜRÜSÜN...'

" Adaletin olmadığı yerde insanın hayatının bir önemi yok. Ben bunu savuyorum. Eğer bunu savunuyorsa Sayın Bahçeli gelsin yanıma yürüsün. 'Hayır efendim ben bu ülkede adalet istemiyorum, adaletsizlik olsun' diyorsa demeç vermeye devam etsin, bence bir sakıncası yok" Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Ben, kendi ülkemi seviyorum. Hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışın girmedim ve girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek benim için onurdur. Adalet çok soylu bir kavramdır diyoruz. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası da yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanyayla konuştum ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Fetullah Gülen rahatsız olduğu dönem gazetelere verilen ilanlar var. Kime teşekkür ettiği var, görülüyor orada. Genel başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Ben, bu ülkede kan akmasın, huzur, barış olsun diyorum. Ben, bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmasın istiyorum. Ben, bu ülkede adalet istiyorum."