Cumartesi Biri dar tişört seviyor, diğeri takım elbiseden vazgeçmiyor

Biri dar tişört seviyor, diğeri takım elbiseden vazgeçmiyor

20.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Aşk-ı Memnu” ile “Ezel” dizileri arasındaki rekabet, gözlerin iki yakışıklı jöne çevrilmesine de sebep oldu. Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu eski birer manken olmanın avantajıyla kıyafetleri çok iyi taşııyan iki aktör

Biri dar tişört seviyor, diğeri  takım elbiseden vazgeçmiyor

Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ... Her ikisini de Best Model of Turkey yarışmasıyla tanıdık. İkisi de bir süre modellik yaptıktan sonra tercihlerini oyunculuktan yana kullandılar. İkisinin de televizyon kariyerleri son derece parlak. Ve şimdi her ikisi de izlenme rekorları kıran dizilerin başrolündeler: “Ezel” ve “Aşk-ı Memnu”.
İmirzalıoğlu daha “Türk erkeği” tipi, Tatlıtuğ ise mavi gözleri, açık teni ile “Avrupai”... Denebilir ki artık “Ezelciler” ve “Behlülcüler” var. Ve attıkları her adım takip ediliyor.
Tarzları da daima mercek altında. Gerek dizideki kostümleri, gerek özel hayatlarında giydikleri yakından takip ediliyor. Dizide onları giydirenlere, Ezel ve Behlül’ün giyim tarzını nasıl oluşturduklarını sorduk. Kıyafetleri neye göre seçiyorlar, hangi renk-marka-kumaşı tercih ediyorlar. Ortaya çıktı ki; set dışında İmirzalıoğlu Ezel’den, Tatlıtuğ da Behlül’den çok da farklı giyinmiyor.

“Behlül spor giyinmeyi seviyor, smokini bile kendi tarzına uyguluyor”
Başak Dizer Fransez
(“Aşk-ı Memnu”nun kostüm sorumlusu)

-Kıvanç Tatlıtuğ Behlül karakterini canlandırırken vücuduna yapışan kalıpları tercih ediyor.
-Behlül ceket ve gömleği bir arada giymiyor. Bu nedenle ceketlerini gömlek yerine tişörtlerle kombinliyorum. Kullandığım markalar Ralph Lauren, Naked ve Fred Perry.
-Tatlıtuğ’a koyu renkler daha yakıştığı için füme, siyah ve lacivert tercih ediyorum. Tatlıtuğ’un göz renginden dolayı mavi vazgeçilmezlerimizden. Uzak durduğumuz renklerse sarı, pembe ve yeşil.
-Jean’lerini dar tişörtler ve trikolarla kullanıyoruz. Jean markalarımız genellikle Calvin Klein ve DKNY.
-Tatlıtuğ mankenlik geçmişinden dolayı düzgün bir fiziğe sahip. Giydirmekte zorluk çekmiyorum. Sadece boyunun çok uzun olmasından ve omuzlarının genişliğinden dolayı bol kıyafetlerden, kalın yünlü kazaklardan ve kısa montlardan uzak duruyorum.
-Kıvanç Tatlıtuğ feminen olmadığı sürece tüm kıyafetleri giyiyor. Özellikle dar tişörtleri ve Calvin Klein trikoları beğeniyor.
-Ayakkabı olarak da spor ayakkabı ve asker botlarını tercih ediyor. Spor ayakkabı da Converse ve New Balance, botta da Matraş ve Elle ile birlikte çalışıyoruz.


Ezel sert bir karakter, o yüzden mutlaka ceket giyiyor ve paltoyu ihmal etmiyor
Efsun Sayar (“Ezel”in kostüm sorumlusu)
-Ezel güçlü bir karakter olduğu için Kenan İmirzalıoğlu onu canlandırırken takım elbise giymesine dikkat ediyorum.
-İmirzalıoğlu’nun kol uzunluğu nedeniyle ceket ve gömleklerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda Ferruh Karakaşlı’dan yardım alıyorum. Gömlek ve ceketlerin çoğunu ayrıca paltolarını da o dikiyor. Acil durumlarda da Fred Perry’nin gömleklerini ve Armani’nin hırkalarını kullanıyorum.
-Siyah ve lacivert en sık kullandığım renkler. Ayrıca Ezel’in klasik ve sert tarzıyla örtüşmediği için kareli ve ekose kumaşları tercih etmiyorum. İmirzalıoğlu düzgün bir fiziğe sahip olduğu için giydirirken zorlanmıyorum.
-Pamuklu rahat bir kumaş olduğu için onu tercih ediyoruz. Ezel’in takım elbiseleri yüzde 100 pamukludan üretiliyor. Çizgili takımlardan uzak duruyorum. Mafya çağrışımı yapan bir imaj yaratmak istemiyorum.
-İmirzalıoğlu özel yaşamında Ezel kadar sık takım elbise giymiyor. Spor ama şık kıyafetleri tercih ediyor. Alışverişlerinin neredeyse tamamını yurtdışından yapıyor.
-Kenan İmirzalıoğlu’nun ayak numarasına uygun marka seçmekte sıkıntı yaşıyorum. Bu nedenle ayakkabıda tercih ettiğim tek marka Adam.

Biri dar tişört seviyor, diğeri  takım elbiseden vazgeçmiyor
“Ezel dizisiyle birlikte Kenan’ın tarzı da değişti”
Ferruh Karakaşlı
(“Ezel” dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nun giydiği takım elbise ve paltoları hazırlayan modacı)
Kenan İmirzalıoğlu için zaman zaman “Kötü giyiniyor” tarzında haberler çıkıyor. Bu eleştirileri arşivden aldıkları resimlere göre yapıyorlar. Oysa “Ezel” dizisiyle birlikte, özellikle üç-dört aydır bizden giyinmeye başladıktan sonra tarzı çok değişti. Çok uzun boylu ve yapılı olmasından dolayı marka seçme ve hazır giyimde kendine uyan modeller bulma şansı çok az. Bu nedenle de özel dikim tercih ediyor.
Vücuduna oturan dar kalıplar tercih ediyoruz. Kruvaze yaka ve iki düğmeli, yakası sivri olmayan ceketler kullanıyoruz. Son dönemlerde de ceket içine yelek kullanmaya başladık. Kumaş olarak tercihimiz ipek, kaşmir, yün, koton. Açık renklerde taş rengi, açık gri, uçuk mavi, koyu renklerde ise siyah ve lacivert tercih ediyoruz. Kahve renk tonlarına pek girmemeye çalışıyoruz.
Dizideki kıyafetleri bölümlerdeki ortama uygun olarak yapıyorum. İmirzalıoğlu ile çok gerekmedikçe prova yapmıyoruz çünkü hem kalıpları ve ölçüleri bizde hazır hem de vücut yapısını çok iyi biliyoruz. Kıyafetlerini yaparken hiç zorlanmıyoruz. Ölçülerinin mükemmel olmasının yanı sıra kişisel zevki de çok iyi.
Kenan özel hayatında spor ama şık giyiniyor. Özel hayatında da tüm kıyafetleri için bizi tercih ediyor.