Cumartesi Güncel Sanat

Güncel Sanat

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Güncel Sanat

MUTLAKA GÖRÜN

Haberin Devamı

İnsanlık halleri

Bu haftanın en ilgi çeken sergi açılışı İstanbul Modern’in yeni mekanına taşınması sebebiyle açılan üç yeni sergisiydi. Süreli sergi Anthony Cragg’in eserlerinden oluşuyor ama koleksiyon sergisini de atlamamak gerek. İstanbul Modern, “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergisiyle günümüz dünyasında insanlık hallerine odaklanıyor. Sergide 33 sanatçının 42 yapıtı görülebilir.

Güncel Sanat

TAZE AÇILIYOR

İzmir’den bir sergi

Studi-X İstanbul, İzmir’de kurulan Yıldız Çintay Sanat Topluluğu’nun üretimlerini ağırlıyor. Adını Basmane’deki Yıldız Sineması’ndan alan Yıldız Çintay Sanat Topluluğu Nisan Güven, Metehan Özcan, Müşerref Şerifaki, Serap Tok, Hazal Turgut ve Yahya Yazı’dan oluşuyor. Bugünden itibaren kapılarını açacak olan “İzmir’de yaşıyor ve üretiyor: Kent Müellifleri” sergisi, 13 Temmuz’a kadar Studio-X Istanbul’da görülebilir.

Haberin Devamı

Güncel Sanat

BİTMEDEN YETİŞİN

“Ölüme ne iyi gelir?”

Karavil Contemporary’nin düzenlediği, Alp Sime ve İhsan Oturmak’ın işlerini bir araya getiren “Ölüme Ne İyi Gelir?” isimli sergi, Galata Rum Okulu’nda izleyicilerle buluşuyor. Prof. Dr. Zeynep Sayın’ın da ses kaydı ile katıldığı sergi 23 Haziran’a dek sürecek.

Güncel Sanat