Cumartesi İşin ustasından iki tarif...

İşin ustasından iki tarif...

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü kebapçılarımızdan Develi Restaurant’ın menüsünde yer alan iki lezzetin tarifini sizinle paylaşıyorum bu hafta

İşin ustasından iki tarif...

BİR TABAK

Televizyon programım “Şeflerin Mutfağı” için Florya’nın en iyi kebapçılarından Develi Restaurant’ı ziyaret ettik. Kurucusu ve ustası Arif Develi ile biraz sohbet etmeden mutfağa, Dinçer Akbaş ustamızın yanına geçmeyelim dedik.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarından beri bu sektörde olan Arif Develi, babasının dükkanında çalışarak işe başlamış. Antepli olan Arif bey, Antep mutfağının Ermeni, Arap, Tatar, Türkmen mutfağı gibi birçok kültürün kesiştiği önemli bir mutfak olduğunu anlattı.

Mutfağa geçince Dinçer Akbaş’tan püf noktalarını öğrenerek lezzetli yemekler hazırlamaya başladık. Bunlardan ikisinin, Develi Restaurant’ın menüsünde yer alan kavurmalı ali nazik ve terbiyeli çoban salatanın tarifini sizinle paylaşıyorum.

Kavurmalı ali nazik

Hazırlanışı

-Sade yağla kuyruk yağını tavaya koyup ısıtın. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış eti ekleyin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun.

-Közlenmiş patlıcanları ince kıyım doğrayın.Yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuzla harmanlayın. Servis tabağına almadan önce bir tavada erimiş sade yağa ekleyin. Birkaç kez çevirin. Et kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve bol pul biberle lezzetlendirin.

Haberin Devamı

-Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın ve üzerine kavurmayı ekleyip sıcak servis edin.

MALZEMELER (2 kişilik)

-400 gr kuzu bonfile

-100 gr kuyruk yağı

-2 yemek kaşığı sade yağ

-Pul biber, karabiber, tuz

Patlıcan sos için

-3 közlenmiş patlıcan

-2 diş sarımsak

-3 yemek kaşığı süzme yoğurt

-1 yemek kaşığı yoğurt

-1 yemek kaşığı sade yağ -Tuz

Terbiyeli çoban salata

Hazırlanışı

-Salatalık ve domateslerin kabuklarını soyun. İri küpler şeklinde doğrayın, doğranmış biber ve soğanla birlikte bir kaba alın. Üzerine saplarıyla birlikte kıyılmış maydanozu ilave edin.

-Sızma zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini katın. Baharatı ekledikten sonra iyice harmanlayıp servis edin.

MALZEMELER (2 kişilik)

-2 salatalık

-2 domates

-1 sivri biber

-1/2 kırmızı soğan

-8-10 dal maydanoz

-1/2 limonun suyu

-3 tatlı kaşığı nar ekşisi

-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

-Pul biber, kuru nane, sumak, tuz, karabiber

BİR BARDAK

İşin ustasından iki tarif...
Zombie dünyanın en ünlü tropik kokteyllerinden biri olup etkisi gece boyu sürer

Hazırlanışı
151 Proof Demerara hariç tüm malzemeyi kırık buz parçalarıyla birlikte şeykırda çalkalayın. Üzerine Demerara’yı ekleyin. Kadehte üstünü naneyle süsleyip buzla servis edin.

MALZEMELER

-2 cl misket limonu suyu
-1.5 cl Falernum şurup
-4.5 cl Puerto Rico rom (gold)
-4.5 cl Jamaica rom (gold veya dark)
-3 cl 151 Proof Demerara rom
-1 damla Angostura Bitters
-1 damla Grenadine şurup
-6 damla Absinthe
-1.5 cl Donn Beach karışımı
(2 dilim greyfurt suyu ve bir parça tarçınla demlenmiş şeker şurubu)

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında benim tercihim ananaslı soslu tavuk parçaları.