Cumartesi Ultra Game Boy geliyor!

Ultra Game Boy geliyor!

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ultra Game Boy adını alan efsanevi oyun makinesi için eski dokusundan hiçbir şey kaybetmeden yeni adının hakkını verdiği söyleniyor.

Ultra Game Boy geliyor

Tüm zamanların ikonik oyun makinesi Game Boy, CES 2018 fuarında sürpriz biçimde yeniden ortaya çıktı. Ultra Game Boy adını alan efsanevi oyun makinesi için eski dokusundan hiçbir şey kaybetmeden yeni adının hakkını verdiği söyleniyor. Nintendo’nun parça üreticisi Hyperkin’in ürettiği Game Boy, kült oyun makinesinin tüm klasik özelliklerini taşıyor. Alüminyum kasa Game Boy’a sağlamlık ve parlak bir çehre kazandırmış. Pil ömrü 6 saat. Arkadan LED’le aydınlatılan ekran artık RGB paletinin tüm renklerini yansıtabiliyor.

Haberin Devamı

Geçici olarak Ultra ismi verilen Game Boy’un fazladan ses çıkışı da bulunuyor. ‘Chiptune’ türü elektronik müzik yapanlar Game Boy’u 8-bit sesler tasarlamak için enstrüman olarak da kullanabiliyor. Yaz ortası 100 dolar civarında satışa çıkacak olan Ultra Game Boy sadece eski oyun kartuşlarıyla çalışabilecek. Kartuş fiyatları e-bay’de şimdiden yükselmeye başlamış. Hayranlarının yıllanmış kolileri alt üst edeceğine şüphe yok. Bir dönemin çocukluğunu baştan sona değiştiren Game Boy’un mazisini hatırlamaksa her zaman eğlenceli...

Tetris dönemi çocuğuydum

Bir dönem ilkokullarda, bilhassa özel okullarda çocuklar ikiye ayrılırdı: Game Boy’u olanlar ve olmayanlar. Devlet okullarında okuyanlar şanslıydı, zaten çoğunun yoktu. Fakat özel okulda okuyorsan ve bir Game Boy’un yoksa, sen de yoktun. Şanslı bir ufaklık olan kardeşim, çocukların Game Boy’larını tokuşturup kahkahalar attığı böyle bir okulda okurken, sahipsiz bir Game Boy bulmuştu. Sorup soruşturulup Game Boy’un sahibi çıkmayınca bizimkine talih kuşu konmuştu. Vaktiyle çok heves ettiğim Game Boy sonunda haneye girmişti. Ama çok geçti.

Haberin Devamı

Tetris döneminin çocukları Game Boy çocuklarına içten içe hep gıptayla bakmıştır. Ben tetris dönemi çocuğuydum. Game Boy yaygınlaştığı vakitse bizim artık “cool” olma yaşımız gelmişti. Fakat yine de çok çekiciydi! Super Mario gibi bir karakterin hayatınıza ilk kez girdiğini düşünün. En eski game watch’larla oynayanlar bilirler, oyun gidiyormuş gibi görünür ama hep aynı sahnede döner durursun. Game Boy’daysa avucunun içinde oyun ilk defa akmaya başlamıştı, sahne sürekli değişiyordu ve Mario gerçekten bir yere gidiyordu. Hem de ne gidiş!

Bugün elinden Play Station kumandasını düşürmeyen çocuklar babalarıyla kıran kırana maç yapabiliyorsa, bunu Game Boy’a borçlular. O zamanlar kimsenin Game Boy alacak parası olmaması sayesinde bugünün oyun piyasası gelişti. Başka çocukların Game Boy’uyla bir tur oynamak için kırk takla atan ufaklıklar oyun hasretiyle büyüdüler. Onlar büyüyünceye kadar oyun konsolları aşırı gelişti. Artık bir çocuğun para biriktirip konsol alma hayali kurması bile imkansızdı. Yalnızca hevesini yıllarca içinde tutmuş büyüklerin hobisi olabilirdi ve... Bingo! Sana çok şey borçluyuz Game Boy.

Haberin Devamı

“Tetris başımıza belaydı”

Erdem Dilbaz - Elektronik Sanatlar Prodüktörü, eski oyun makineleri koleksiyonu yapıyor.

Türkiye’ye Game Boy’un girişi uzaktaki akrabaların komşulara hediye getirmesiyle başladı. Unutulmaz ve efsane Mario en çok oynanan oyundu. Tetris başımıza belaydı. Bir çocuk için el göz kordinasyonu ve kalbinin yerinden çıkmasına neden olacak heyecanlı oyun seviyeleri aklımızı almıştı. Yıllar içinde Game Boy ile müzik de yapmaya başladık. Birleştirip topluca oyunlar oynamaya da. 8bit sesler bizim için yeniydi, daha çok Amiga’dan aşinaydı. Yeni bir dönem başlamıştı ve yeni araçlar kendi becerilerimizi keşfetmemize neden olmuştu. Şimdi tekrardan “yeni” Game Boy’lar çıkacakmış. Umarım eskisinden daha etkin bir ses bankası ve ekranında ışıkları olacaktır. Tek korkum cıvıl cıvıl aşırı kaliteli 3D kullanımı olur. Game Boy’un hakkı piksel piksel dokunmuş oyunlardır.

Haberin Devamı

Ultra Game Boy geliyor