Siyaset ‘Cumhur İttifakı’nı diri tutmalıyız’

‘Cumhur İttifakı’nı diri tutmalıyız’

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Güney Amerika gezisini tamamlayarak Ankara’ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim gündemine hızlı bir giriş yaptı. Erdoğan, yerel seçim işbirliğine ilişkin olarak MHP lideri Bahçeli ile mutlaka bir araya geleceklerini söyledi.

‘Cumhur İttifakı’nı diri tutmalıyız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlerdeki işbirliğine ilişkin bir araya gelmelerinin “vazgeçilmez” olduğunu vurgulayarak, “Muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Biliyorsunuz bazıları rahat durmaz karıştırma gayretine girer. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı diri tutmamız gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Arjantin’deki G-20 Zirvesi ile Paraguay ve Venezuela ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönüşünde basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

‘Cumhur İttifakı’nı diri tutmalıyız’

İTTİFAKI DİRİ TUTMALIYIZ: MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaş teknik detayları çalışıyorlar. Telefonla yurt dışından Mehmet Özhaseki Bey’le görüşmelerim oldu ama etraflı görüşmeyi yapacağım. Teknik çalışma ne durumda kendilerinden dinleyeceğim. Bu süreç içinde Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir, muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Biliyorsunuz bazıları rahat durmaz, karıştırma gayretine girer. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı diri tutmamız gerekir. İnşallah, 31 Mart’a da böyle gideceğiz.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN BİRAZ SABIRLI OLACAĞIZ: (Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı) Aday tespitleri konusunda hassasiyetleri koruyoruz. İstanbul Türkiye’de en önemli ilimiz. Benim aşkım olan il. Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. Tabandan tavana çalışma yürütüyoruz. İlçelerde durum nedir bunu görelim istiyoruz. Zira önemli sayıda ilçe belediye başkanlıkları değişmesi söz konusu. Arkadaşlarımız çalışma sürdürüyor. Ankara da ihmal edilemez. TBMM’de bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğalı olamaz. 10-22’si arasında Meclis Başkanı götürecektir, takip edecektir en azından. İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adım atıp karar vereceğiz. Biz iki lider olarak büyükşehirlerde sıkıntıya fırsat vermeden kararımızı, tarihleri her şeyi açıklayacağız.

‘Sayın Maduro’dan unutulmaz nezaket’

‘Cumhur İttifakı’nı diri tutmalıyız’

Venezuela’da da dostum Maduro ile bir araya gelerek iş birliği imkânlarını ele aldık. Çeşitli alanlarda toplam dokuz adet belgenin imzasına şahit olduk. İş forumu gerçekleştirdik. Resmi karşılamada tören kıtasındaki askerlerin ve çocukların İstiklal Marşımızı okumaları, eşimin onların okuluna gittiğinde de orada ‘sarıkız’ı bizzat çocukların söylemesi ve bunu da 2 gün içinde besteyi ezberlediklerini söylemeleri manidardır. Bir çocuğun bayrağımızı yere düşürmesi üzerine Sayın Maduro’nun bayrağı yerden kaldırıp çocuğa vermesi de unutulmaz bir nezakettir. Aramızdaki bağların bunlar birer güvencesidir. Bu Venezuela halkının muhabbetinin en önemli göstergesi olmuştur. Bunlar non-stop gittiğimiz için 17-18 saat. Eskiden olsa 2 günden aşağı ulaşmak mümkün değildi.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİLİK: Zirvenin ardından Paraguay ve Venezuela’ya geçtim. Paraguay ile üst düzey ziyaretleri gerçekleştirme kararlılığında olacağız. Paraguay’ın bizler için önemli bir dost olduğunu gördüm. Başkent Asunsion’da büyükelçiliğimizi faaliyete geçirdik. Paraguay da Türkiye’de bir büyükelçilik açacak. Büyükelçiliklerin ilişkilerimize yeni boyut kazandıracağına inanıyorum.

ÜZERİNDE DURACAĞIZ: (G-20’de terörle mücadele konusunda adım atıldı mı?) Terörle mücadele konusu burada da gündeme geldi. Bir genel kurul var, bir de liderler zirvesi var. Kurumların da olmadığı, 20 lider ile toplantı. Burada Cemal Kaşıkçı konusu da gündeme geldi. İkili görüşmelerde Kaşıkçı çok gündeme geldi. Basın toplantısında Kaşıkçı konusunu etraflıca anlattığım gibi uluslararası medyaya ifade etme fırsatım oldu. Terörle mücadeleyi paylaşma fırsatımız oldu. Bundan sonraki süreçte de bunun üzerinde özellikle duracağız.