Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmamaz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmamaz lazım

31.10.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Dün açılışı gerçekleştirilen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan "Bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi. Erdoğan, Azerbaycan ile 1,6 milyar dolarlık ticaret hacmini kısa sürede 5 milyar dolara çıkarılmasının da hedeflendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmamaz lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının açılışına katılmak üzere dün gittiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Aliyev, Erdoğan'ı Zagulba Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Karşılama töreni sonrası Erdoğan ve Aliyev, baş başa ve heyetler arası gürüşmeler yaptı. Görüşmelerin rdından iki lider ortak basın toplandtısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,toplantıda, dün açılışı gerçekleştirilen Bakü Tiflis Kars demiryolu hattı ile ilgili "Sadece Bakü Tiflis Kars değil bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR TİCARET

Türkiye ile Azerbaycan arasında ticaret hacminini artaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Şu anda 1,6 milyar dolarlık ticaret hacimi var. Kısa zamanda aramızda 5 milyar doları yakalayacağız. Türkiye Azerbaycan arasında her alanda önemli adımlar atacağız" dedi.

NAHCİVAN'DAN 120 MİLYON DOLARLIK İTHALAT YAPILACAK

Bakanlar Kurulu'ndan dün Nahcivan ile ilglii bir karar alındığını da dile getiren Erdoğan, "Dün Bakanlar Kurulumuz'dan da kararımızı çıkarttık.120 milyon dolar yıl Nahcivan'dan itilat yapma hedefini koyduk. Böyle bir hedflede Nahcivan'ı harektelendirmenen adımını da atmış olacağız" ifadesini kullandı.

"DAYANIŞMAMIZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz, enerji hatları noktasında da kıtaların bağlanması Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin güçlülüğünü gösteriyor. Bizlerin karşılıklı gidiş gelişleri ve bakanlarımızın sürekli irtibat halinde olmaları Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Tüm alanlarda dayanışmamız güçlenerek devam edecek" ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını "Türkiye Azerbaycan kardeşliği yaşasın diyorum" sözleriyle tamamladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmamaz lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabından da Aliyev ile yaptığı görüşmeye dair bir fotoğraf paylaştı.

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Toplantılarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.