The Others Özgürgün: 'Anlaşma ekomiyi büyütecek'

Özgürgün: 'Anlaşma ekomiyi büyütecek'

20.05.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

Başbakan Özgürgün, “Anlaşma sağlanmış bir Kıbrıs’ın 5-10 kat daha büyük bir ekonomiye ve bir potansiyele sahip olabileceği gün gibi ortada" dedi

Özgürgün: Anlaşma ekomiyi büyütecek

Özgürgün: Anlaşma ekomiyi büyütecek

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs’ın bir Yunan adası olduğu iddiası ortadan kalksa ve “Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafı iki eşit taraf olarak bir anlaşmaya imza atacak” denilse yarın çözüm olabileceğini ifade ederek, “Kıbrıs Türk tarafının eşitlikten başka talebi yok çünkü. Ve bu ekonomiye müthiş ivme verir” dedi. Başbakan Hüseyin Özgürgün, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros da hazır bulundu. Kıbrıs’ın bölünmüş olmasının ekonomik anlamda büyük kayıp olduğunu herkesin kabul ettiğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “Anlaşma sağlanmış bir Kıbrıs’ın 5-10 kat daha büyük bir ekonomiye ve bir potansiyele sahip olabileceği gün gibi ortada. Ama, 1950’lerde başlamış olan Kıbrıs sorunu maalesef hala daha o günkü bakışla bu noktalara gelmiş ve devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

'Ekonomi devam ediyor'

Siyasetçilerin masada oturup anlaşabileceğini ama ekonomik gelişmenin durmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti: “İzole ettiğiniz Kıbrıs Türk tarafı her şeye rağmen ilerliyor, her şeye rağmen ticareti, turizmi, eğitimi, üniversiteleriyle durmuyor, durduramıyorsunuz. Bunun önünü açarak, belki de bir anlaşmanın da önünü açabileceğini Kıbrıs Rum tarafındaki hem siyasetçiler hem de bence sağ duyulu insanlar da görebiliyor. Ancak 1950’lerde gelen Kıbrıs’ın bir Yunan adası olduğu iddiası bugün ortadan kalkmamış, biz bunu görüyoruz. O iddia ortadan kalkmış olsa ve Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafı iki eşit taraf olarak bir anlaşmaya imza atacak dense inanın yarın çözüm olur. Kıbrıs Türk tarafının eşitlikten başka talebi yok çünkü. Ve bu ekonomiye müthiş ivme verir.”