Siyaset Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır

Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu’nun önceki günkü oylamasını eleştiren Erdoğan, “Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığında feryat ettiniz, ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?’ demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır, bunu da bilesiniz” dedi

Daha ileri giderseniz  sınır kapıları açılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından WOW Otel’de düzenlenen Adalet ve Kadın Kongresi’ne katıldı. Kadın sorunları konusunda yeni bakış açıları üzerinde durarak KADEM’i gösterdiği özgün duruş için tebrik eden Erdoğan, konuşmasında komisyona geri çekilen “cinsel istismar düzenlemesine” değinerek şunları söyledi:
“Tartışmalar üzerine dikkatimi çeken bu kanun değişikliği teklifinin, yeterince özenli hazırlanmadığını ve belirsizlikleri sebebiyle istismara açık bulunduğunu gördüm. Bunun için de toplumsal taleplere karşılık vermek için atılan bu iyi niyetli adımın maksadının dışında istismarlara yol açmayacak şekilde daha hassas biçimde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim.
Hükümetimize ve Meclisimize hatta toplumumuza söz konusu kanun değişikliğinin mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş bir mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümetimiz de bu doğrultuda gerekli adımları atarak değişiklik teklifinin geri çekilmesini kararlaştırdı. İnanıyorum ki geniş mutabakatla yeniden parlamentomuza gelecektir.
Ülkemizde yasaların izin verdiği yaşın altında evlilikler ve bunlardan kaynaklanan sıkıntılar söz konusuysa çözümü için gereken adımlar mutlaka atılmalıdır.”
‘Kapılar açılır!’
Erdoğan, konuşmasında AP’nin Türkiye oylamasını da eleştirdi. Suriye, Irak, Afganistan Libya, Somali gibi ülkelerde yaşanan çatışmalar, uygulanan zulüm, dökülen kanların, sadece çıkar kavgaları ve mülteci tehdidi boyutuyla dünyanın gündemine girebildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
“Eğer mülteci sorunu olmazsa inanın bana bu ülkelerdeki insani dramların dünyada gündeme gelme ihtimali neredeyse yoktur. Kapaklarda yer aldı; Aylan Bebek, ardından Ümran bebek yer aldı, peki acaba sadece Türkiye’de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu dünyanın değişik yerlerinde bu tür mültecilerin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek midir, sadece Ümran yavrumuzdur? Değil. Çünkü şu anda dünyada milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor, şefkat bekliyor, merhamet bekliyor, onlara yönelik atılan bir adım var mı? Yok.
Atılan adımı söyleyeyim, ‘Türkiye Avrupa Birliği’ne girsin mi, girmesin mi?’ Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya 30-40 kişi verilen o bildiriye ‘Hayır’ diyor, 400-500 kişi ‘Evet’ diyor. Topunuz dese ne yazar?
Ümran bebekleri siz almadınız, 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne de bu millet anlar.”

Daha ileri giderseniz  sınır kapıları açılır


‘Bunlar tatlı su demokratıdır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sancaktepe’de Hacı Fatma Fitnat Hanım Camii ile Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenlerine katıldı. “Amerika’daki seçimde Trump’a diktatör diyorlar. Ya siz hani demokrattınız. Demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre şimdi Trump niye diktatör oldu” diyen Erdoğan, “Ya durun bakalım daha çalışmadı bir çalışsın. Biz Amerika’nın içişleri karışmayız, bizi enterese etmez. Peki İngiltere’dekilere ne oluyor, Avrupa’nın değişik yerlerinde olanlara ne oluyor. Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tatlı su demokratıdır “ ifadesini kullandı.

‘Batı’nın bize ihtiyacı var’

Avrupa’yı uyarırken, bunun şahsına ve ülkemize bir bedeli olacağının gayet de farkında olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Ne yazık ki ülkemdeki ana muhalefet partisinin başındaki ‘Bu bir yaptırımdır. Bunu başka yaptırımlar da takip edecektir’ diyerek tehdit ediyor. Zavallıya bak. 53 yıldır bu ülkeye AB’nin kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Eğer yaptırım uyguluyorlarsa battık mı, bittik mi, çöktük mü? Dimdik durduk. Şu 14 senede Türkiye’yi aldığımız yerden nereye getirdiğimiz ortada. Bizi bu tür yaptırımlar vesaire Allah’ın izniyle çökertmez. Evvelallah, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, yolumuzda böyle devam edeceğiz. Unutmayın, Batı’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 milyon mülteciyi burada barındıran, besleyen Türkiye, AB’den destek gelecek diye kapılarımızı açmadık. Niye açtık? O varil bombaların üzerilerine yağdığı o insanları biz zalimlerin insafına bırakamazdık. Onun için kapılarımızı açtık. ‘Acaba AB’den para gelir mi gelmez mi?’ diye düşünmedik.”

‘11 kadın kahraman’

15 Temmuz darbe girişimine karşı kadınların verdiği mücadeleye değinen Erdoğan,”15 Temmuz’da cesaret konusunda kimseden geri kalmadıklarını hanım kardeşlerim göstermişlerdir. Parçalanarak şehit olan hanım kardeşlerimiz vardı, bizim bunları unutmamız mümkün mü? Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu millet Nene Hatun’lardan doğan bir millettir. 248 şehidimizi, özellikle 11 kadın kahramanımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.

Cami açılışı yaptı

Daha ileri giderseniz  sınır kapıları açılır


Erdoğan İstanbul programı kapsamında Sancaktepe’de Fatma Fitnat Hanım Camii’nin açılışını yaptı. Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekiler, cuma namazının ardından, kurdele keserek, caminin açılışını gerçekleştirdi.

Tablo hediye edildi
Konuşmalar sonrasında Aile ve Sosyal Politika-lar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Hattat Ali Hüsrevoğlu’nun 23 ayar altınla yazdığı Ayet’el Kürsi tabloyu hediye etti. KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası düzenlenen demokrasi nöbetlerine katılanların yaşadıklarının yer aldığı 4 ciltlik “Demokrasi Günlüğü” kitabını Erdoğan’a sundu. Kongreye Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay da katıldı.

Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını bildirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yürütülen operasyonda Türk askerlerini hedef alan saldırıya ilişkin görüş ve bilgi teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin’in, Halep’teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi. Fırat Kalkanı Operasyonu’nun, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini de belirtti.
İki lider görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecini destekleme kararlılıklarını teyit etti. İlişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine vurgu yapan Erdoğan ve Putin, bu çerçevede Başbakan Binali Yıldırım’ın 6 Aralık’ta Moskova’ya yapacağı ziyarete ve 2017’nin ilk yarısında gerçekleştirilecek Rusya-Türkiye ÜDİK toplantısına da değindi. l İSTANBUL AA