Gündem Darbe gecesi ‘askere yardım edin’ mesajı!

Darbe gecesi ‘askere yardım edin’ mesajı!

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi ve sonrasında TEM Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bayram Çiftçi, FETÖ’den tutuklandı. Bilgi sızdırdığını itiraf eden Çiftçi, o gece ‘abi’sinden “TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun mesajı geldiğini” söyledi

Darbe gecesi ‘askere yardım edin’ mesajı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki operasyonlar sürerken TEM Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bayram Çiftçi, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Çiftçi’nin telefonunda “Bylock” adı verilen sistemin bulunduğu, 15 Temmuz’dan sonra şubedeki bazı bilgisayarlardan bilgi aktarımı yapmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı öne sürüldü. Çiftçi’nin ifadesi de ortaya çıktı. Çiftçi, suçlamalara şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

“Polis Koleji’nde bir arkadaşımın daveti üzerine farklı semtlerdeki cemaat evlerine gidip gelmeye başladım. 1990’lı yıllarda abiler bizi Ege bölgesinde bir kampa götürdü. Burada risale okumada birinci olmuştum ve o dönemin emniyet imamı olan ve mesleki bilgimden öğrendim şekliyle paralel yapının kurucularından Kemalettin Özdemir’in imzalı kitabını hediye etmişlerdi.

Paralel yapıya ben gittim

2010’a kadar, cemaatle ilişkimi kestim. İlişkimin olmadığı dönemlerde çok kötü yerlerde görevler yaptım. Ankara’ya tayinim çıkınca paralel yapıya ben gittim. Polis akademisinde akademisyen olan O.Ö.D.’nin kabulüyle tekrar bu yapıyla görüşmeye başladım. O.Ö.D., gurubun imamı idi. Daha sonra kod adını Fuat olarak bildiğim sivil bir imam ile tanıştırdılar. ByLock programını indirmemi söyledi. Kurulumunu tarif etti. Ben de bu programı eşime ait olan telefona indirdim.

Haberin Devamı

ByLock deşifre olunca Eagle

15 Ocak 2015’te Pertek’e tayinim çıktı. Özel ekibin içinde olduğumdan yapıyla bağlantım kopmuştu. Devlet tarafından güvenilir olarak değerlendiriyordum. 3 Eylül 2015 günü TEM Şube Müdürlüğü’ne atandım ve müdür yardımcısı olarak göreve başladım. Kullandığım ByLock programıyla Savaş benimle irtibata geçti ve görüşmelere başladık. Savaş, bir süre sonra ByLock’un deşifre olduğunu söyleyerek Eagle adlı programı yükledik. 2016 ocak ya da şubat itibarıyla dini açıdan Ercan kod adlı şahısla, görevle ilgili de Sadık kod adlı şahısla görüşmeye başladık. telefonuma WhatsApp amblemli ve içerikli, kripto WhatsApp diyebileceğim bir program yüklemişti. Aynı zamanda bu programları geri getirmeyecek şekilde silecek olan C Cleaner adlı program kurmuştu.

Mesaj geldi

15 Temmuz günü eşimle teyzemdeydik. Şubeden Genelkurmay’da bir hareketlilik olduğunu söylendi. Ailemi eve bıraktım. Genelkurmay’a doğru hareket ettik. Uçaklar bu sırada alçak uçuş yapıyordu. Bu arada telefonuma Sadık’tan, ‘TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun’ mesajı geldi. Bu an benim için son noktaydı. Hiçbir şekilde paralel yapının talimatlarına uymama kararı aldım. Darbe günü Sadık bana Eagle tabanlı WhatsApp’tan mesaj göndermiş ve bu darbenin onlarla bir alakası olmadığını yazmıştı. Küfür ederek programı sildim.

Haberin Devamı

Sabah operasyon var

TEM şubede paralel yapı operasyonlarını D Büro Amirliği yapmaktadır. Ben C büroda görev yapıyordum. Sadık, her operasyonda bana şubede bir hareketlilik olup olmadığını sorardı. 2010 KPSS soruşturmasını sormuştu. Operasyonu bizim şubenin yapmadığını, KOM dairenin yaptığını söyledim. Casus yazılımla ilgili ona bilgi vermedim. Okullar ile ilgili de okul adres ve isimlerini bilmediğimden sadece ‘sabah operasyon var’ demiştim. Fiziki takipte çalışan araçların plakalarını istemişti.Bende sadece bir tane aracın plakasını vermiştim. Kozmik Oda dosyasını ısrarla sordu. Dosyadan hiç bilgim olmadığını söyledim. Bana son zamanlarda Sonay isimli biri ile ilgili bilgi gelirse mutlaka kendisine iletmemi istemişti. Bu konu üzerinde çok duruyordu. Sadık ayrıca isim isim emniyet müdürlerini sorardı. ‘TEM müdürünü o şubeden nasıl aldırabiliriz’ derdi. 17-25 Aralık sürecinden sonra bu yapının yolsuzluk soruşturması sürecinde yaptıkları algı faaliyetleri ve aldığım tehditlerden dolayı yapıya dahil olmak zorunda kaldım. TEM’deki görevim sırasında somut olarak örgütün işine yarayacak bilgi belgeleri kesinlikle temin etmedim, bilgi vermedim. Basına düşmüş bilgileri verdim sadece.”