Siyaset Darbe ve terörle ‘son vuruş’ niyetindeler

Darbe ve terörle ‘son vuruş’ niyetindeler

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’ye diş bileyen çevrelerin gerek darbe gerekse klasik terör yöntemleriyle, “son vuruşu” yapma niyetinde oldukları uyarısında bulundu

Darbe ve terörle ‘son vuruş’ niyetindeler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin tam bir açmaz ve kördüğümle boğuştuğunu, denetimsizliğin ve kontrolsüzlüğün her boyutunun yaşandığını kaydetti. Türkiye’nin terör örgütlerinin çok cepheli saldırı ve provokasyonu altında bulunduğunu ifade eden Bahçeli, PKK’nın saldırılarına vurgu yaparak, “15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ağır ve vahim sonuçları Türkiye’yi başta ayağa sarmışken, bir diğer hain terör örgütü PKK, devlet krizinden istifade ederek kanlı eylem ve caniliklerini artırmaktadır” dedi. İki gün içinde 13 asker ve polisin şehit olduğunu anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:
‘Yaralar sarılmalı’
“FETÖ ve PKK’nın eşzamanlı, birbiriyle koordineli şekilde düzenledikleri alçak saldırılar milli vicdanları ayağa kaldırmış ve tedavisi zaman alacak acılara boğmuştur. Taraflı tarafsız herkes kabul etmelidir ki, Türkiye şiddetli ve kör bir terör kampanyasıyla karşı karşıyadır.
Asker kisvesine bürünmüş FETÖ’cü hainlerin ülkemize kast etme girişimleri henüz çok yeniyken, bir diğer Türkiye düşmanı örgüt olan PKK’nın vakit kaybetmeksizin silaha sarılması çok iyi değerlendirmelidir. Türkiye süratle ve seri olarak toparlanmalı, yaralarını sarmalı, kendine gelmelidir. Terörizm her vasıta ve kanalı kullanarak Türkiye’yi yıkmaya çalışmakta, gelecek umutlarını kırmaya çabalamaktadır. Bu nedenle FETÖ ve PKK’yı amaç ve emelleri kapsamında birbirinden ayrı ve farklı düşünmek doğru ve isabetli bir yaklaşım olmayacaktır.
Türkiye’ye diş bileyen, tarihsel hınç ve intikamını almak için kuyrukta bekleyen karanlık çevreler gerek darbe yoluyla gerekse de klasik terör yöntemleriyle son vuruşu yapmak niyetindedir. FETÖ’yle mücadele edilirken, PKK’nın ihmal ve gözden kaçması, yerinde bir tabirle ikinci plana atılması milli birlik ve güvenliğimizde dipsiz kuyular açacak, Türkiye’yi her türlü zalim operasyona karşı savunmasız hale getirecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri hırpalandıkça, prestij ve güvenirliği aşındırıldıkça kaybeden Türkiye ve Türk milleti olacaktır. İçinde yaşadığımız zorlu vatan coğrafyasında güçlü bir orduya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır ve bu son derece açıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri’yle birlikte devletin diğer kurumlarının içine sızmış FETÖ’cü yapılanmanın kökü kazınırken, özellikle ifade etmeliyim ki, Mehmetçiğin saygınlığı, moral ve ahlaki değerleri özenle muhafaza edilmelidir.”
Samimiyet vurgusu
Bahçeli, darbeci teröristlerle hesaplaşılırken TSK’nın şeref ve haysiyetiyle oynanmasının da büyük badire ve belalara davetiye çıkaracağını kaydetti.
Bahçeli devlet ve siyaset arasında istişare mekanizmasının samimiyetle işletilmesi gerektiğini ifade etti.