Siyaset Devlette mafya yöntemi hakim!

Devlette mafya yöntemi hakim!

01.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Belediye Başkanı Uğur’un istifa açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Dün parti sözcümüz konuşmuş, faşist diktatör deyince çok alınmış. Bir belediye başkanının ailesiyle uğraşmak faşist diktatörlüğün gereğidir. Devlet mafya yöntemi ile yönetilmeye başladı” dedi...

Devlette mafya  yöntemi hakim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında OHAL’in FETÖ ile mücadele için çıkarıldığını, FETÖ’nün bir kenara bırakıldığını kim muhalifse onunla mücadele edildiğini söyledi. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik soruşturmalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “’Ne istedinizde vermedik’ diyen sen değil misin? Asıl baş FETÖ’cü sen değil misin? Devletin namusunu FETÖ örgütüne teslim eden sen değil misin?” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta 170 yıldır kömür çıkarıldığını, torba kanunla ocakların bölünüp parçalanacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesin. Yer altında çalışan işçinin derdini tek anlatan, Türkiye’nin gündemine getiren parti CHP’dir. Sırf ocakları kapatmak için dışardan kömür ithal ediyorlar. Özellikle Ak Parti’ye oy veren işçi kardeşlerime sesleniyorum; senin haklarına ben sahip çıkıyorum, oyunun rengini, yerini değiştirmek zorundasın. Kim seni aşsız, işsiz bırakırsa sözüm söz ben sana sahip çıkacağım” dedi.

‘İşe son verme’ propagandası

Rüşvetin bile dolarla alındığını, doların ruhlara işlediğini, doların yeşiline tapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, “CHP, Ak Partili belediyeleri alırsa oradaki işçilerin işine son verir” propagandası yapıldığını, sadece Ak Partili değil, hangi belediye olursa olsun CHP’li belediye başkanı o belediyeyi aldığında, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını, görevine son vermeyeceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, “Niye işine son verelim? Sözüm söz, aslanlar gibi sözüm söz; zenginden alıp fakire vereceğiz. Zenginden alacağız derken zorla değil, adaletle alacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘101 başkan KHK ile alındı’

101 belediye başkanının KHK ile görevlerinden alındığını vurgulayanKılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Bir Allah’ın kulu çıkıp bana -hukukçu da istemiyorum- belediye başkanlarının istifaya zorlanması, hukuki bir süreçtir desin. KHK ile bir yetki almışsın, darbenin gereğini yapıyorsun. Kendi belediye başkanlarını çağırıp istifa et, etmezsen gereğini yapacağım deyip tehdit ediyorsun. Şantaj ve tehdidin kullanıldığı bir hukuk düzeni var mıdır dünyada. Balıkesir Belediye Başkanı bir basın toplantısı yaptı, ‘Kendi adıma söyleyeyim yolsuzluğumuz, usulsüzlüğümüz, başarısızlığımız, FETÖ bağlantımız yok. Fakat ailemize, evimize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanacak durum olmanın ötesine geçti’ sözü çok önemli. Şimdi ben demokrasi, millet, milli irade lafını ağzından eksik etmeyen sarayda oturan zata sesleniyorum: Bir kişinin ailesini hangi ahlaki gerekçeyle suçlarsın ve o ailenin üzerine baskı kurarsın?Dün parti sözcümüz, ‘faşist diktatör’ deyince beyefendi çok alınmış. Bir belediye başkanı bırakın, onun ailesiyle uğraşmak bizatihi zaten faşist diktatörlüğün gereğidir. Devlet mafya yöntemiyle yönetilmeye başlandı. Racon kesiyor. Bu yöntem kimin yöntemidir, aileyi tehdit etmek, mafyanın yöntemidir. Devletin makamında oturan mafya yöntemine başvuramaz. Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan ayrılacaksın. Böyle bir rezalet, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir.”

Haberin Devamı

‘Önce şu diplomanı bir göster’

Kılıçdaroğlu, demokrasinin namusunu korumak amacıyla yerel seçimler için 17 ay beklemeyip, erken yerel seçim yapma çağrısında bulunduğunu, “hodri meydan” dediğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Ne zamandan beri erken seçim demokrasinin namusu oldu. Önce sen namus kavramını öğren de meydana çık” dediğine işaret ederek, “Tarafsız davranacağım diye namusun ve şerefin üzerine TBMM’de yemin ettin. Ben sana 50 kez sordum, sen namus ve şereften ne anlıyorsun diye. Cevap vereyim, önce şu diplomanı bir göster” dedi.

Ağbal’a tepki

Mazota ve benzine zam geldiğini, benzinin 6, mazotun da 5 liraya yaklaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hükümet zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. Yetkili makamda oturan kişi oturup vatandaşla dalga geçiyor. Bu Maliye Bakanı Naci Ağbal. Asıl biz sana şaşıyoruz, o koltukta sen bu lafları nasıl yapıyorsun? Sen Maliye Bakanlığı’nı nasıl yapıyorsun?” dedi.