Siyaset Diyarbakır’da kayyumdan işbaşı

Diyarbakır’da kayyumdan işbaşı

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasından sonra İçişleri Bakanlığı’nca Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır’a gelerek göreve başladı.

Diyarbakır’da  kayyumdan işbaşı

Atilla gelmeden önce Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan çıkarıldı ve bomba araması yapıldı. Çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Atilla saat 07.30’da geniş güvenlik önlemleri altında Belediye’ye gelip göreve başladı.

Haberin Devamı

Sur’a ziyaret

Atilla, dün sabah saatlerine belediye binasına gidip görevine başladıktan sonra, yine kayyum ile yönetilen Sur İlçe Belediyesi’ni ziyaret etti. Sur Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek giden Atilla’ya, Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan eşlik etti. Yolda vatandaşlarla konuşan ve zaman zaman Kürtçe kısa diyaloglar kuran Atilla’nın çok sayıda polis tarafından korunduğu görüldü. Öte yandan 8 gün aradan sonra kentte belediye otobüsleri hizmet vermeye başladı. Alınan karar doğrultusunda dün yolcular ücretsiz taşındı.

Atanan üyeye ret

Öte yandan tutuklanan DBP’li yerine Siirt Belediye Meclis üyeliğine atanan Gazi Armut, DBP’li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan tarafından içeri alınmadı. Bakırhan, Armut’a neden toplantıya geldiğini sordu. Armut “İçişleri Bakanlığı tarafından meclis üyesi olarak atandım. Bu yüzden meclis toplantısına geldim” yanıtını verdi. Bakırhan Bakanlıktan kendilerine görevlendirme ve atamayla ilgili herhangi bir resmi bir yazı gelmediğini belirterek, Armut’u içeri almadı. Armut’un geçen dönem Ak Parti’den il genel meclisi üyeliği yaptığı kaydedildi.