Teknoloji Dünya’yı Ultra HD Kalitesinde İzleyin

Dünya’yı Ultra HD Kalitesinde İzleyin

22.06.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na takılan yeni kamera sistemi ile beraber 4K yayın yapmaya başladı... Bu zamana kadar 1080p çözünürlüğünde videolar yayınlayan NASA, teknolojinin gelişmesi ile beraber uzaydaki kamera sistemini de...

Dünya’yı Ultra HD Kalitesinde İzleyin

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'na takılan yeni kamera sistemi ile beraber 4K yayın yapmaya başladı... Bu zamana kadar 1080p çözünürlüğünde videolar yayınlayan NASA, teknolojinin gelişmesi ile beraber uzaydaki kamera sistemini de değiştirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) konumuna yerleştirilen UHD kameralar, Dünya'yı eskiye göre çok daha ayrıntılı bir şekilde ekranlara yansıtacak. UrtheCast adlı şirketin önderliğinde geliştirilen kameralar, 4K videoların yanı sıra 25 MP netliğinde fotoğraflar da çekebiliyor. Belirli bir süre aynı noktaya odaklanabilen kameranın elde ettiği videolar, ayrıca satın da alınabilecek.

Haberin Devamı

Kilometrekare alan başına 4 ile 30 dolar arasında bir fiyat belirleyecek olan şirket, isteyenlere eldeki veriyi satın alma imkanı sunacak. Daha önceki sistemler ile bu videoların binlerce dolar karşılığında satıldığını da belirtelim. UHD kameradan gelen verileri ReelNASA adındaki YouTube hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. Henüz sistemin canlı yayın akışına ayak uyduramadığını aktaran NASA, kısa süreli gecikmeler ile bahsettiğimiz kanala videoları yüklemeye başladı. NASA'nın ilk yüklediği 4K videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.