Dünya 43 yıllık sır! Sadece kızıl saçlı kadınları öldürdü, arkasında iz bile bırakmadı

43 yıllık sır! Sadece kızıl saçlı kadınları öldürdü, arkasında iz bile bırakmadı

20.02.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

80'li yıllarda işlenen ve hepsinin benzer bir ortak noktası olan cinayetlerin nedeni ve kimin işlediği hala çözülemedi. Polis ekipleri seri katili yıllardır aramaya devam ederken, olayın detayları kan dondurdu.

43 yıllık sır Sadece kızıl saçlı kadınları öldürdü, arkasında iz bile bırakmadı

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçmiş yıllarda yaşanan ve asla çözülemeyen 'Kızıl saç cinayetleri' dünyada gündem oldu. 1980 yılında yaşanan ve 11 kadının ölümüyle sonuçlanan cinayetler arkasında bir de sır perdesi bıraktı.

Haberin Devamı

O yıllarda yaşanan ve kimin yaptığı tespit edilemeyen ölümler Tennessee, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Pennsylvania ve Batı Virginia'da yaşandı. Kurbanların çoğunun otostopçu olduğu belirtildi. Polis ekipleri o yıllarda katilin bir kamyon şoförü olduğunu tahmin ediyordu.

KURBANLARIN HEPSİNİN ORTAK NOKTASI AYNI

Ölü bulunan ilk kadın, 13 Şubat 1983'te ABD'nin West Virginia eyaletinde bulunan Route 250 yolunun yakınlarında çıplak halde bulunan kızıl saçlı bir kadındı. Yapılan incelemeler sonucunda kadının boğularak öldürüldüğü saptandı.

Bir yıl sonra, 1984'te, 28 yaşındaki Lisa Nichols'ün cesedi bulundu. Batı Memphis'de bulunan kadının otopsi çalışmalarında yine boğularak öldüğü ortaya çıktı. Hayatını kaybeden Lisa, geçen sene ölen ve kimliği belirlenemeyen kadın gibi kızıl saçlıydı. Polis ekipleri Lisa'nın bir otostopçu olduğunu düşündü.

Haberin Devamı

43 yıllık sır Sadece kızıl saçlı kadınları öldürdü, arkasında iz bile bırakmadı

1985 yılına gelindiğinde ise Tennessee, Campbell County'de kimliği belirsiz 2 kadın cesedi daha bulundu. Kurbanların ortak noktası ise yine kızıl saçlı olmalarıydı. Bu cinayet sonrası bir şüpheli yakalandı, ancak yeterli delil olmadığı için şahıs serbest bırakıldı.

KİMLİKLERİ BİLE TESPİT EDİLEMEDİ

Aynı yıl içerisinde cinayetler devam etti. Tennessee'de yine kızıl saçlı bir kadının cesedi bulunurken 1985 yılının Nisan ayında, bir buzdolabında 2 kızıl saçlı kadının çürümüş cansız bedenleri ekipler tarafından ortaya çıkartıldı. Mayıs ayında ise yine 2 kadının cansız bedeni yol kenarında bulundu ancak bunların kimliği tespit edilemedi.

43 yıllık sır Sadece kızıl saçlı kadınları öldürdü, arkasında iz bile bırakmadı

43 YIL GEÇTİ HERHANGİ BİR İZ BULUNAMADI

Tennessee Soruşturma Bürosu müdür yardımcısı Steve Watson yaptığı açıklamada kadınların ölümlerini çevreleyen farklı koşulların katili bulmayı zorlaştırdığını kabul etti. Kadınların bir kısmı elbiseleri açıkken öldürüldü, bir kısmı çıplak bırakıldı, bir kısmı da boğularak öldürüldü.

Kimliği tespit edilemeyen kadınlar kimsesizler mezarlığına gömülürken, aradan 43 yıl geçti ve söz konusu korkunç cinayetleri işleyen katil halen bulunamadı.