Dünya ABD askerlerini kaçıran 'Harry Potter': Yıllar sonra itiraf etti

ABD askerlerini kaçıran 'Harry Potter': Yıllar sonra itiraf etti

09.05.2023 - 16:09 | Son Güncellenme:

ABD'li askerleri akıllara zarar bir yöntemle kaçıran ve yıllar sonra yakalanan şüpheli, itirafçı olacağını belirtti ve ABD'ye iade edildi.

ABD askerlerini kaçıran Harry Potter: Yıllar sonra itiraf etti

2020 yılında iki Amerika Birleşik Devletleri askeri bir futbol maçı izlemek için Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya gitti. 7 milyon nüfuslu şehirde her şey askerler için sıradan ilerliyordu. O gün ABD Kadın Milli Takımı, İngiltere'deki rakiplerini mağlup etti. Maçtan sonra dışarıda bir bara giden ikili, 'Harry Potter' takma isimli Jeffersson Arango Castellanos tarafından kaçırıldılar.

Haberin Devamı

Mahkeme belgelerine göre her ikisinin de telefonları, cüzdanları ve diğer değerli eşyaları çalınmıştı ve üzerleri bere içindeydi. Kayıtlara göre iki askerde önceki gece olanları hatırlamıyordu.

YANINDAKİ KADIN DİKKATLERİNİ DAĞITTI

Müfettişler, her ikisinin de uyuşturulduğunu tahmin ettiler ve bir dizi test yaptılar. Testlere göre askerlerin vücutlarında ağır sakinleştiricilerin olduğu tespit edildi.

Kolombiya polisi Arango Castellanos'u 30 Aralık 2020'de ilgisiz ancak benzer bir dizi soygun nedeniyle tutukladı. Castellanos, gözaltındayken FBI ile konuşmayı kabul etti ve iddiaya göre her iki askere de ilaç verdiğini ve eşyalarını çaldığını itiraf etti.

Sorgusunda askerlerin dikkatini yanında getirdiği bir kadınla dağıttığını da belirten şüpheli, onları gafil avladığını da kayıtlara geçirdi.

Haberin Devamı

Kolombiya tarafından yapılan açıklamada ise şahsın yargılanmak üzere ABD'ye iade edileceği basınla paylaşıldı. Arango Castellanos, yargılanması için 11 Mayıs'ta tekrar mahkemeye çıkacak.

ABD askerlerini kaçıran Harry Potter: Yıllar sonra itiraf etti

KARTEL ÜYESİ ÇIKTI

Öte yandan İspanyol medyası, Bogota'daki eski bir savcının kız kardeşi Yuddith Alexandra Anaya Pacheco'nun ölümünden de Castellanos'un üyesi olduğu uyuşturucu çetesinin sorumlu olduğunu bildirdi.

Kolombiya'da yayın hayatına devam eden Caracol'un bildirdiğine göre, çete ona ilaç verdikten sonra beyne giden oksijen eksikliğinden öldü.