Dünya ABD onu arıyor! Rus hacker'ın başına 10 milyon dolar ödül...

ABD onu arıyor! Rus hacker'ın başına 10 milyon dolar ödül...

16.05.2023 - 20:23 | Son Güncellenme:

ABD, Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev hakkında tutuklanmasını sağlayacak herhangi bir bilgi paylaşımında bulunana 10 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu.

ABD onu arıyor Rus hackerın başına 10 milyon dolar ödül...

ABD, Rus bilgisayar korsanları için harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’deki yasa uygulamalarını, işletmeleri ve internet altyapısını hedef alan Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev hakkında tutuklanmasını sağlayacak herhangi bir bilgi paylaşımında bulunana Ulus Ötesi Organize Suçlar Ödül Programı (TOCRP) kapsamında 10 milyon dolar ödül verileceği duyuruldu.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanlığının, Columbia ve New Jersey’de Matveev aleyhine iki iddianameyi ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, Hazine Bakanlığının da Matveev'e mali yaptırımlar uyguladığı ifade edildi. Rusya'nın siber suçlular için en güvenli yer olduğu aktarılarak, Rusya’nın ABD müttefiklerine de siber saldırılarda bulunduğu bildirildi.

Rus bilgisayar korsanı Matveev dolandırdığı kişilerden 400 milyon dolar talep eden ve yaklaşık 200 milyon dolar fidye ödemesi alan üç fidye yazılımı çetesinin aktif bir üyesi olarak biliniyor.

CIA, Rusya’da yeni casusları işe almak için video yayınladı

Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken ABD, Rus vatandaşlarına ilginç bir çağrıda bulundu. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı video ile Rusya’daki insanlara günlük hayatlarıyla ilgili bilgi paylaşmaları halinde işe alacaklarını duyurdu. CIA yetkilileri tarafından Rusların, ABD’ye ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlayacağı ve ABD’lilerin Rusları önemsediği belirtilirken, yayınlanan videonun “kötü bir amaç” içermediği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef almadığı kaydedildi. Videoda, CIA yetkililerinin savaştan itibaren Rusya’nın muhalif seslere yönelik baskılarına, bağımsız gazeteciliğe ve cepheye gönderilen yüz binlerce Rus erkeklerinin savaştan kaçtığına yönelik bilgilerden bahsedildi. Rusya’dan edinilen bilgiler karşılığında da bilgi sağlayanların koruma altına alınacağı, kimliklerinin gizli tutulacağı ve güvenliklerinin sağlanacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'dan Rusya’nın "Kremlin saldırısının arkasında ABD var" iddiasına cevap

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddialarını "gülünç" olarak nitelendirdi.

ABD, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen saldırının arkasında ABD olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddialarına cevap verdi. Kirby, "Sizi temin ederim ki ABD'nin herhangi bir müdahalesi olmadı. Her ne ise, biz içerisinde değiliz. Peskov orada öylece yalan söylüyor” ifadelerini kullanarak, Rusya’nın iddialarını “gülünç” olarak nitelendirdi. Kirby ABD'nin Ukrayna'yı sınır ötesi saldırılar için teşvik etmediğini ve buna izin vermediğini vurgulayarak, “Kendilerini savunma şartlarını veya yürüttükleri operasyonları kesinlikle dikte etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Rusya, ABD’yi suçlamıştı
Kremlin Sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada, Kremlin Sarayı’na dün düzenlenen İHA saldırısından ABD'yi sorumlu tutmuş, "Kiev ve Washington'un bu saldırıyı reddetmesi saçmalık. Böyle saldırılara ilişkin kararlar Kiev’de değil, Washington’da alınıyor. Kiev sadece kendisine söyleneni yapıyor” demişti.

Ukrayna, saldırıyı düzenledikleri yönündeki iddiaları reddetmişti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddetmiş, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" demişti.

Haberin Devamı

Kremlin Saldırısı

Kremlin Basın Servisinden dün yapılan açıklamada, Kremlin Sarayı'na gece saatlerinde Ukrayna tarafından 2 İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğu, İHA’ların etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Saldırı "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi" ve "planlı bir terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.