Dünya ABD ordusu fotoğrafları paylaştı! Türk savaş gemileri kadrajda

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı! Türk savaş gemileri kadrajda

27.02.2024 - 14:56 | Son Güncellenme:

NATO'nun resmi sitesinden 'Avcıları avlamak' başlığıyla duyurduğu savaş oyunuyla Akdeniz ısındı, Amerikan donanması ile Türk savaş gemilerinin aynı anda göründüğü fotoğraflar büyük ses getirdi.

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

Ukrayna'da Rusya ile eşi benzeri görülmeyen bir kapışma yaşayan dünyanın en büyük savunma ittifakı NATO, Kuzey Avrupa ülkesi İsveç'in katılımıyla üye sayısını 32'ye çıkarıyor. Macaristan'ın onay vermesiyle İsveç'in NATO'ya üyeliğinde engel kalmadı, Rusya lideri Vladimir Putin'in tanklarını iki yıl önce güney batı komşusuna gönderirken hayal ettiği sonucun tam tersi gerçekleşti.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla tarihindeki en büyük gövde gösterilerine girişen NATO, Akdeniz'deki Dynamic Manta 2024 tatbikatına başladı. Türkiye'nin bir savaş gemisi, bir denizaltı ve bir uçakla katıldığı Dynamic Manta 2024'e (DYMA 24) İtalya ev sahipliği yapıyor.

Akdeniz'deki en büyük ve en karmaşık gövde gösterisinde, NATO'nun en büyük gücü ABD'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Yunanistan ve Kanada da yer alıyor.

'AVCILARI AVLAMAK'

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

NATO ülkelerinin savaş gemileri ve denizaltıları İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'ndan Akdeniz'e açıldı. Catania limanından başlayan tatbikatta deniz karakol uçakları da havalandı, gövde gösterisinde denizaltı savunma muharebelerinde işbirliğinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Dynamic Manta tatbikatlarına istikrarlı bir şekilde katılan Türk ordusu, 2024'teki gövde gösterisine TCG Gediz fırkateynini, TCG Anafartalar denizaltısını ve bir deniz karakol uçağını gönderdi.

RESMİ HESAPTAN ANAFARTALAR'A TEŞEKKÜR

NATO'nun resmi internet sitesinde 'Avcıları avlamak' başlığıyla duyurulan Dynamic Manta 2024, 8 Mart tarihine kadar devam edecek.

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

Resim site savaş gemileri, denizaltılar ve uçakların yanı sıra binlerce askerin de katıldığı gövde gösterisini NATO'nun büyük denizaltı savaş oyunlarından biri olarak tanımlarken, X hesabı ise Türk denizaltısı Anafartalar'a teşekkür ettiği bir video paylaştı.

AKDENİZ ISINDI

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

Dynamic Manta 2024'le aynı anda Akdeniz'de bir başka NATO tatbikatı icra edildi. İttifakın acil operasyonel gücünü temsil eden NATO Daimi Görev Grubu-2 (SNMG2) gemileri, Akdeniz'de gövde gösterisi gerçekleştirdi.

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

Amerikan amfibi saldırı gemisi USS Bataan, çıkarma gemisi USS Carter Hall, amfibi nakil gemisi USS Mesa Verde, Türk savaş gemileri TCG Göksu ve TCG Gelibolu ile aynı kareye girdi.

ABD ordusu fotoğrafları paylaştı Türk savaş gemileri kadrajda

ABD ordusunun resmi internet sitesi, Bataan Amfibi Hazırlık Grubu'nun bir süre NATO komutanlığına devredildiğini belirtti, Türk savaş gemilerinin yanı sıra SNMG2 güçleriyle birlikte bir dizi teyakkuz tatbikatı gerçekleştirileceğini duyurdu.

NATO Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise, X hesabından yaptığı paylaşımda tatbikata TCG Gemlik ve TCG Gelibolu savaş gemilerinin katıldığını, İngiliz savaş gemisi RFA Argus'un da Akdeniz'de olduğunu kaydetti.