Dünya ABD'de ilk defa görevdeki başkanın oğlu hakkında iddianame hazırlandı

ABD'de ilk defa görevdeki başkanın oğlu hakkında iddianame hazırlandı

15.09.2023 - 11:43 | Son Güncellenme:

Görevdeki bir başkanın çocuğuna ilişkin mahkemeye sunulan ilk iddianamede Biden silah aldığı sırada yasa dışı uyuşturucu kullandığı konusunda yalan söylemekle ilgili suçlanıyor.

ABDde ilk defa görevdeki başkanın oğlu hakkında iddianame hazırlandı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, bir ateşli silah satın alabilmek için satıcıya yanlış bilgi vermekle suçlandı. Görevdeki bir başkanın çocuğuna ilişkin mahkemeye sunulan ilk iddianamede Biden silah aldığı sırada yasa dışı uyuşturucu kullandığı konusunda yalan söylemekle ilgili suçlanıyor. Yasalara göre yasa dışı uyuşturucu kullananlar silah sahibi olamıyor.

Haberin Devamı

Başkan Joe Biden'ın muhtemel rakibi eski başkan Donald Trump hakkındaki adli davalar sürerken Hunter Biden hakkındaki iddianame 2024 seçimlerinde mahkeme duruşmalarının önemli bir rol oynayabileceği sinyalini veriyor.

ABD Özel Savcısı David Weiss tarafından Hunter Biden'a karşı getirilen yeni suçlamalar,  uzun süredir devam eden soruşturmanın ana gündemi olan ABD vergi yasalarının ihlali ile ilgili değil. 53 yaşındaki Hunter Biden'ın vergi ile ilgili iki suçlamayı kabul edeceği ve silah suçlamasıyla ilgili soruşturmanın düşürülmesini içeren bir anlaşma temmuz ayındaki duruşmada çökmüştü. Biden'a yönelik vergi soruşturması devam ederken Weiss olası suçlamaların DC bölgesi ya da Kaliforniya'da mahkemeye sunulması gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

'KANITLAR SON 6 HAFTADA DEĞİŞMEDİ'

Savcılar Hunter Biden'ı Ekim 2018'de Colt Cobra markalı tabanca satın aldığında narkotik kullanımı konusunda yalan söylemekle suçladı. Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler de iki gün önce Hunter Biden'ın yurt dışındaki iş anlaşmalarıyla ilgili olarak Joe Biden hakkında azil soruşturması başlatmıştı Hunter Biden'ın avukatı Abbe Lowell yaptığı açıklamada, "Beklendiği gibi, savcılar bu davaya ilişkin beş yıllık bir soruşturmanın ardından sadece altı hafta önce haklı olmadıklarını düşündükleri suçlamaları bugün sundular," diyerek "Bu konudaki kanıtlar son altı haftada değişmedi, ancak yasa dolayısıyla MAGA Cumhuriyetçilerinin bu sürece uygunsuz ve partizan müdahalesi değişti," sözlerini kullandı.

Weiss, Demokrat başkanın memleketi Delaware'de ABD avukatı olarak yıllarca Hunter Biden'ın iş ilişkilerini araştırdıktan sonra Ağustos ayında özel danışman statüsüne yükseltilmişti. Weiss ilk olarak Trump tarafından aday gösterilmişti. Trump ve Cumhuriyetçi müttefiklerinin sık sık hedefinde olan Hunter Biden lobici, avukat, yatırım bankacısı ve sanatçı olarak çalıştı ve madde bağımlılığıyla mücadelesini kamuoyuna açıkladı.

Cumhuriyetçi kongre üyeleri Joe Biden'ın zaman zaman oğlunun iş ortaklarıyla görüşmelere katıldığına dair ifadeler toplasa da, henüz başkanın kişisel olarak fayda sağladığına dair bir kanıt ortaya koyamadılar.

Yazarlar