Dünya Erdoğan'dan Macron'a tek soru! Fransız lider görüntüyü bizzat paylaştı

Erdoğan'dan Macron'a tek soru! Fransız lider görüntüyü bizzat paylaştı

15.09.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Hindistan'da düzenlenen G20 zirvesi sonrası X hesabından temaslarının özetini paylaşan Fransa lideri Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki diyalog dikkat çekti.

Hindistan'da düzenlenen ve dünyanın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerinin katıldığı zirvenin bir numaralı gündeminde Rusya'nın Ukrayna'yı işgali vardı. Zirvenin bu yılki teması “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kritik zirvede birçok liderle temaslarda bulundu. Temasları sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, F-16 konusunda ABD'yi eleştirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

'Tabi F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar götürüyorlar, İsveç de İsveç diyorlar. Bu şekilde yaklaşım bizi ciddi manada üzmektedir. Böyle dendiği zaman benim vereceğim bir cevap var. Siz her şeyi kongre kongre diyorsunuz, benim de kongrem var. Benim kongrem neresi TBMM, TBMM’den bu tür karar geçmediği sürece benim evet demem mümkün değil'

ERDOĞAN VE MACRON ARASINDA GÜLÜMSETEN ANLAR

Yanı sıra Fransa lideri Emmanuel Macron zirve sonrası X hesabından temaslarını içeren bir video yayınladı. Macron söz konusu videosuna 'Tek gezegen, tek aile, tek gelecek. Herkesin üzerine düşeni yapması gereken yer' notunu düştü. İki buçuk dakikalık videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan konuşmasına geniş yer veren Macron, Erdoğan'a 'Libya meselesini tekrar konuşabilirsek mutlu olurum' dedi. Erdoğan ise Fransız liderin Türkiye'ye gelme sözü olduğunu hatırlattı ve 'Hani gelecektin?' ifadelerini kullandı.

Erdoğandan Macrona tek soru Fransız lider görüntüyü bizzat paylaştı

'GELECEKTİM FAKAT...'

İki liderin gülümseten diyaloğunun ilerleyen kısımlarında Macron, 'Gelecektim fakat Türkiye'de değildiniz' derken Erdoğan buna yanıt olarak 'Tamam gel de konuşalım' ifadelerini kullandı.

FRANSIZ LİDERE TÜRK BİRLİĞİ ÇAĞRISI

İki lider son olarak Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesinde bir araya geldi. Avrupa Siyasi Topluluğu Liderler Zirvesi'nde de temaslarda bulunan iki lider arasındaki konuşmada Erdoğan, Macron'a yönelik 'Gel seni de alalım Türk Birliği'ne, her şey Avrupa'dan ibaret değil' dedi.