Dünya B-1B'ler gökyüzünde göründü! İlk fotoğraflar

B-1B'ler gökyüzünde göründü! İlk fotoğraflar

05.11.2022 - 15:42 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore'nin füze yağmuru bugün de sürerken, ABD beş yılın ardından ilk kez yarımada üstünde ünlü stratejik bombardıman jetlerini uçurdu. B-1B'lerin yanında dörder F-35 ve F-16 da vardı.

B-1Bler gökyüzünde göründü İlk fotoğraflar

Kuzey Kore ile ABD ve Güney Kore arasındaki gerilim düşmüyor. Kim Jong-un, 240 savaş uçağının havalandığı Vigilant Storm-Açıkgöz Fırtına adlı gövde gösterisine füze yağmuruyla yanıt verdi. Washington ise, Güney Kore'ye B-1B stratejik bombardıman uçakları gönderdi.

Haberin Devamı

2017 yılından bu yana ilk kez Güney Kore'ye sevk edilen ünlü bombardıman jetleri, bugün Kuzey Kore'ye mesaj için havalandı. Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın bugün paylaştığı fotoğraflarda, iki Amerikan B-1B savaş uçağının yanında Seul yönetimine ait dört F-35 ve ABD'ye ait dört F-16'nun uçtuğu görüldü.

ABD'nin dört adet B-1B stratejik bombardıman uçağını Ekim ayının sonlarından bu yana Guam'da beklettiği biliniyordu.

B-1B kararının Kuzey Kore’nin yaptığı çok sayıdaki füze denemesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Yerel basın, B-1B stratejik bombardıman jetlerine ilişkin ABD ve Güney Koreli yetkililerin soruları yanıtsız bıraktığını bildiriyor. Ancak Perşembe günü Washington’da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’le biraraya gelen Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, ABD’nin bölgeye stratejik kuvvetlerini kaydırması konusunda fikir birliği içerisinde olduklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Bir gün uzatılan Vigilant Storm, ABD ve Güney Kore'nin bugüne kadar birlikte gerçekleştirdiği en büyük tatbikat.

Vigilant Storm nedeniyle çılgına dönen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bugün dört balistik füze daha ateşledi. Pyongyang, yerel saatle 11.32 ile 11.59 arasında Sarı Deniz istikametine füzeleri fırlattı.

Güney Kore, füzelerin uçuş mesafesinin 130 kilometre, uçuş irtifasının 20 kilometre olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ise, ABD ve Güney Kore'yi tehdit eden açıklamalarına bir yenisini ekledi. Resmi açıklamada, "Düşman güçlerin egemenliğimizi ve güvenlik çıkarlarımızı ihlal etmeye yönelik girişimlerine asla müsamaha göstermeyecek, en sert şekilde karşılık vereceğiz" denildi.