Dünya Belarus’ta Rus uçağına sabotaj

Belarus’ta Rus uçağına sabotaj

28.02.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya’ya ait bir askeri gözlem uçağının Belarus’un başkenti Minsk yakınlarında Belaruslular tarafından imha edildiği bildirildi.

Belarus’ta Rus uçağına sabotaj

Belarus’un sürgündeki muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya’nın kıdemli danışmanı Franak Viacorka, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Destekçilerimiz, Minsk yakınlarındaki Matchulishchy hava üssünde, nadir bulunan bir Rus uçağını havaya uçurmak için düzenlenen özel operasyonun başarılı olduğunu doğruladı” ifadelerini kullandı. Bu, savaşın başlangıcından bu yana yapılan “en başarılı sabotaj operasyonu” olarak nitelendirildi. 330 milyon euro değerindeki A-50 tipi gözlem uçağına saldırının İHA ile düzenlendiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

CIA: Çin değerlendiriyor

CIA direktörü William Burns, CBS’e verdiği bir röportajda, ülkesinin Çin’in Rusya’ya askeri teçhizat sağlamayı düşündüğünden “emin” olduğunu ancak Pekin’in henüz bir sevkiyat yapmadığını belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise CNN’e, “Pekin, nasıl ilerleyeceği ve askeri yardım sağlayıp sağlayamayacağı konusunda kendi kararlarını vermek zorunda kalacak” derken, silah göndermesi durumunda bunun bir bedelinin olacağını kaydetti. 

Kendini kahraman ilan etti

Belarus’ta Rus uçağına sabotaj

Çeçen lider Ramzan Kadirov, kendisini “Çeçenistan’ın Kahramanı” madalyasıyla onurlandırdı. Kadirov geçtiğimiz yıl Rusya’nın Ukrayna ile savaşında Rus ordusunda yer alan ve üstün cesaret gösteren Çeçenler için böyle bir madalya verilmesi kararı almıştı. İlk verilen madalya ise Çeçen lider Kadirov’a oldu. Kadirov Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın bir müttefiki.