Dünya Biden gözyaşlarına hakim olamadı! Şans eseri denk geldiler

Biden gözyaşlarına hakim olamadı! Şans eseri denk geldiler

15.04.2023 - 13:53 | Son Güncellenme:

4 gündür İrlanda'da olan Biden, ziyaretinin son gününde duygu dolu anlar yaşadı. Biden'ın o anları kameraya yansırken arkasındaki neden yürekleri burktu.

Biden gözyaşlarına hakim olamadı Şans eseri denk geldiler

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey İrlanda’da barışı sağlayan Hayırlı Cuma Anlaşması'nın 25. yıldönümü nedeniyle 4 günlük bir ziyaret için Belfast’a gitti. Biden'ı, Belfast Uluslararası Havalimanı'nda İngiltere Başbakanı Rishi Sunak karşıladı.

Haberin Devamı

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM'

Ziyarette Biden'a, kız kardeşi Valerie Biden Owens ve oğlu Hunter Biden da eşlik ediyor. Biden ziyaretinden önce, "ABD'nin barışı koruma ve refahı teşvik etme taahhüdünün altını çizerek, Belfast'ta barışın yıldönümünü kutlamayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Biden gözyaşlarına hakim olamadı Şans eseri denk geldiler

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Atalarının doğup büyüdüğü İrlanda'ya gider gitmez dedesi Owen Finnegan'ın 1849'a kadar yaşadığı Carlingford Kalesini ziyaret eden Biden, gezisinin son gününde Katolikler için önemli bir yer olan Knock Mabedi'ne gitti. Burada şans eseri karşılaştığı bir kişi ise Biden'ı resmen ağlattı.

KAHREDEN DETAY

Biden'ı ağlatan kişi ise 2015 yılında beyin kanserinden ölen oğlu Beau Biden'ın son ayinini gerçekleştiren ve daha sonra Knock'a taşınan Peder Frank O'Grady'nin ta kendisiydi. Knock Mabedinin papazı ise Biden'ın hayatının şokunu yaşadığı belirtilerek konuya ilişkin şu sözleri söyledi:

Haberin Devamı

'Biden Peder Frank O'Grady'nin burada olduğunu öğrenince hemen onunla görüşmek istediğini belirterek yanındaki ajanlardan birini görevlendirdi. Ben de numarası olduğu için ben iletişime geçtim. Harika bir gündü'

Biden gözyaşlarına hakim olamadı Şans eseri denk geldiler

'BANA SIKICA SARILDI'

Öte yandan konuyla ilgili Peder Frank O'Grady ABD basınına konuştu. Yaklaşık 10 dakika Biden ile sohbet ettiklerini belirten Frank şu sözleri söyledi:

'Burada çalıştığımı bilmiyordu. Beni gördüğünde biraz duygusallaştı. En son görüşmemizde oğlu çok hastaydı sanırım buluşmamız ona eski anılarını hatırlattı. Büyük Şapel'de bir araya geldik bana sıkıca sarıldı'