Dünya Biden'ın sözleri dünyada manşet: Onun yerinde olsam yediklerime dikkat ederim

Biden'ın sözleri dünyada manşet: Onun yerinde olsam yediklerime dikkat ederim

14.07.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Prigojin'in bir süredir ortalıkta gözükmemesi ile ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden'ın sözleri dünya medyasında ses getirdi.

Bidenın sözleri dünyada manşet: Onun yerinde olsam yediklerime dikkat ederim

Askerlerinin cephe hattında bombalanması üzerine Moskova'ya yürüyen Wagner Grubu'nun lideri Yevgeni Prigojin'i, 25 Haziran'dan beri ortalıkta gözükmedi. Belarus'un devreye girmesiyle masaya oturan Prigojin, kayıtlara son olarak Rostov'da geçti.

Haberin Devamı

Peskov ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Vladimir Putin'in Wagner'in lideriyle ayaklanmadan günler sonra bir araya geldiğini açıkladı. Gizli buluşmanın 29 Haziran tarihinde gerçekleştiği bilgisini veren Peskov, görüşmeye paralı askerler Wagner Grubu'nun komutanlarının da katıldığını aktardı.

Bidenın sözleri dünyada manşet: Onun yerinde olsam yediklerime dikkat ederim

SEYYAR SATICILIKTAN KOMUTANLIĞA

Yıllar önce sokakta seyyar olarak yemek satan Prigojin, 1990'lı yılların ortalarında Putin ile tanıştı. Prigojin, zamanla Kremlin'in yemek işlerini üstlendi ve 'Putin'in Şefi' olarak anılmaya başlandı.

İlerleyen senelerde ikisi de St. Petersburglu olan iki isim daha da yakınlaştı ve Prigojin 2014 yılında paralı askerlerin yer aldığı Wagner Grubu'nu kurdu. Wagner sadece Ukrayna değil, Suriye, Libya ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyete başladı.

Haberin Devamı

Bidenın sözleri dünyada manşet: Onun yerinde olsam yediklerime dikkat ederim

'PUTİN BU SAVAŞI KAYBETTİ'

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Finlandiya'nın başkenti Helsinki'yi ziyaret etti. Burada Rus işgali ve Prigojin hakkında konuşan Biden Putin savaşı çoktan kaybetti. Putin'in ciddi sorunu var. Ukrayna'daki savaşı kazanması da mümkün değil." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın NATO'ya olası katılımı hakkında değerlendirmelerde bulunan Biden 'Mesele katılmaları ya da katılmamaları değil. Mesele NATO'ya ne zaman katılacaklarıdır' dedi.

ZEHİRLEYECEKLER Mİ?

Açıklamalarının devamında Prigojin'e tavsiyelerde bulunan Biden olası bir zehirlenme hadisesine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi ve ekledi:

'Putin'in ne yapabileceğini ancak Tanrı bilir. Nerede olduğundan ve nasıl bir ilişkisi olduğundan emin değiliz. Ben onun yerinde olsam, yediklerime dikkat ederdim. Gözümü menümden ayırmazdım'