Dünya ‘Cephede durum kötü’

‘Cephede durum kötü’

30.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, cephede zor bir dönem geçiren Ukrayna ordusunun doğu bölgelerde yaşadığı sıkıntı dikkat çekiyor. Bu durum, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyi tarafından da itiraf edildi.

‘Cephede durum kötü’

Syrskyi, Rusya’nın son dönemdeki saldırılarının ardından cephedeki durumun kötüleştiğini söylerken, Ukrayna güçlerinin Donetsk bölgesinin doğusundaki bazı mevzilerden çekildiğini belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı ise Rus ordusunun Donetsk’teki Semenovka köyünde kontrolü ele aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Rus birlikleri özellikle Donetsk bölgesinde, yılın başından bu yana insan gücü ve silah üstünlüğü avantajından da yararlanarak yeniden saldırıya geçmiş durumda. Rusya’nın ABD’den gelecek askeri yardım paketi Ukrayna’ya ulaşmadan cephede bir üstünlük sağlamak istediği tahmin ediliyor.

Stoltenberg Kiev’de

Öte yandan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz ziyaret gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdi. Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO üyeliğine giden ‘geri dönülmez bir yolda’ ilerlediğini vurgularken, bu yaz Washington’da yapılacak zirvede üyelik konusunda bir anlaşmaya varılmasını beklemediğini dile getirdi.