Dünya Çöken bağışıklık sinyal veriyor

Çöken bağışıklık sinyal veriyor

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uzmanlara göre, kışın bağışıklık sisteminin zayıflamasının işaretleri şunlar: Yorgunluk, sindirim sorunları, tekrarlayan soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyonlar.

Çöken bağışıklık sinyal veriyor

DIŞ HABERLER -  İngiliz uzman Susie Perry şunları söyledi: “Bağışıklık sistemi, enfeksiyonla savaştığında enerjisini tükettiğinden yorgunluk yaratır. Tekrarlayan uçuk, sistin, otoimmün bir durum, gıda alerjileri ve intoleranslarından şikayetçiyseniz, bağışıklık sisteminiz aşırı çalışıyor olabilir. Çinko ile A, C ve D3 vitaminleri azalıyor olabilir ve bu da sizi savunmasız bırakabilir.” Zayıf bağışıklığın mide kramplarına ve ishale neden olabileceğini söyleyen Dr. Peter Abel de “Bir kişi normalde yılda 2 – 3 soğuk algınlığı yaşar. Yılda 4’ten fazla yaşarsa bağışıklığı zayıflamış demektir. Diş eti kanaması ve ayak mantarı da enfeksiyonlara bir örnek” dedi. 

Haberin Devamı

Dengeli beslenme

Sağlık koçu Lauren Johnson Reynolds, bağışıklığı güçlendirmek için meyve, sebze, protein, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar açısından zengin beslenme önerdi. C, D vitaminleri ve çinko gibi minerallerin bağışıklıkta çok önemli rol oynadığını belirten Reynolds, “Haftada en az 3 ila 4 kez yarımşar saat egzersiz de çok faydalı. Ayrıca stresi azaltıp bağışıklığı güçlendirmek için günde 8–9 saat uyku gerekli” dedi.