Dünya Devlet başkanı gizemli kareyi bizzat paylaştı! Ülke ayağa kalktı

Devlet başkanı gizemli kareyi bizzat paylaştı! Ülke ayağa kalktı

27.02.2023 - 09:31 | Son Güncellenme:

Meksika devlet başkanı tarafından sosyal medyadan paylaşılan görüntü ülkede infial yarattı. Söz konusu kare hakkında birçok iddia ortaya atılırken kameraya yansıyan canlının ne olduğu netlik kazanmadı.

Devlet başkanı gizemli kareyi bizzat paylaştı Ülke ayağa kalktı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, sosyal medya hesabından ruhani bir varlık olduğunu öne sürdüğü canlının fotoğrafını paylaştı. Obrador, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kameraya yansıyan 'şeyin' elf olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Maya tapınaklarına yakın bir bölgede çekilen görüntüyü bir mühendisin çektiği belirtildi. Obrador ise söz konusu paylaşımında Avrupa elflerine veya perilerine benzeyen küçük, insansı bir yaratık olduğunu öne sürdüğü canlı hakkında şöyle dedi:

'Tren çalışmalarını denetlerken çekilen görüntüleri sizlerle paylaşıyorum. Biri üç gün önce bir mühendis tarafından çekildi, görünüşe göre bir Alux'

Devlet başkanı gizemli kareyi bizzat paylaştı Ülke ayağa kalktı

ALUX NEDİR?

Alux'ler, MS 250'den 17. yüzyılda İspanyol işgalcilerin gelişine kadar Orta Amerika'ya hakim olan gelişmiş bir medeniyet olan Maya kültürüne ait çok sayıda halk masalında yer alır. 45 santimetre olduğu öne sürülen Alux'ler günümüzde bir efsane olarak kabul edilse de o dönemlerde mistik bir varlık olarak görülüyordu.

ELEŞTİRMENLER 'REKLAM' DEDİ

Öte yandan bazı uzmanlar Abrador'un söz konusu paylaşımın arkasındaki nedeni bir 'reklam' olarak nitelendirdi. Bölgede yeni yapılan demiryolunun tanıtımı için böyle bir paylaşım yaptığı öne sürülen Abrador'a bazı Meksikalılar tepki gösterdi. Özellikle geleneksel ve Maya kültürünü hala yaşatmaya çalışan insanlar olayı rezalet olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Devlet başkanı gizemli kareyi bizzat paylaştı Ülke ayağa kalktı

Sosyal medya kullanıcıları ve komplo teorisyenleri ise söz konusu olayın gündem olması üzerine paylaşıma akın etti. Kullanıcılar ve teorisyenler Aluxler'in uzaylı olduğunu öne sürerek farklı bir tartışmayı alevlendirdi.

Yazarlar