Dünya Doktorlar eldiven yerine plastik poşet kullanıyor! 'Şifa Hastanesi mezarlığa dönüşecek'

Doktorlar eldiven yerine plastik poşet kullanıyor! 'Şifa Hastanesi mezarlığa dönüşecek'

31.03.2024 - 20:31 | Son Güncellenme:

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in kuşatması altındaki Şifa Hastanesi’nde 107 hasta ve 60 sağlık personelinin çok kötü şartlar altında bulunduğunu belirterek, “Şifa Hastanesi bir hasta ve personel mezarlığına dönüşecek” açıklamasında bulundu.

Doktorlar eldiven yerine plastik poşet kullanıyor Şifa Hastanesi mezarlığa dönüşecek

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 177 gündür devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin 14 gündür İsrail güçlerinin kuşatması altında olduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Şifa Tıp Kompleksi'ne uygulanan kuşatmanın 14. günü. İçerideki sağlık personelinin ifadelerine göre çoğu yoğun bakım ünitesinde yatan ağır vakalar olmak üzere 107 hasta ve 60 sağlık personeli, bu kadar çok sayıda hastayı ve ekipmanı barındırma kapasitesine sahip olmayan, hastanenin içinde yer alan eski bir idari binaya hapsedilmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

DOKTORLAR ELDİVEN YERİNE PLASTİK POŞET KULLANIYOR

Hastanedeki durumun “korkunç” ve “insanlık dışı” olduğu vurgulanan açıklamada, “Doktorlar eldivenlerinin bittiğini, bu nedenle yaralara pansuman yaparken plastik poşet kullanmaya başladıklarını ve bunun da bittiğini belirttiler” denildi.

“HASTALARIN REFAKATÇİLERİ YA İDAM EDİLMEKTE YA TUTUKLANMAKTA”

Hastanede 30 hastanın yatağa bağlı olduğu ve bez kullandıkları ifade edilen açıklamada, “Hastaların refakatçileri ya idam edilmekte ya tutuklanmakta ya da işgal nedeniyle güneye sürülmekte ve bu da personel üzerinde başka bir yük oluşturmakta” denildi.

İSRAİL GÜÇLERİ PERSONEL TEMSİLCİSİNİ GÖRÜŞME ÖNCESİ EN AZ 3 SAAT YARI ÇIPLAK BEKLETİYOR

İsrail kuşatması nedeniyle hasta ve personelin yiyecek ve suya erişiminin kısıtlı olduğu belirtilen açıklamada, “Personel temsilcisi birçok kez ihtiyaçları işgalcilere iletmeye çalışmış ancak ihlal ve kötü muamele ile karşılaşmıştır. Her müzakere girişiminden önce askerler onu soyuyor ve en az 3 saat yarı çıplak bıraktıktan sonra ilgili memurla görüştürüyor, memur da her seferinde ‘Konuyu inceleyip size bir yanıtla döneceğiz’ diyor ama hiçbir zaman dönmüyorlar. Bu korkunç şartların ışığında en kısa zamanda bir çözüm bulunmazsa burası bir hasta ve personel mezarlığına dönüşecek” ifadelerine yer verildi.