Dünya Elon Musk'tan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok!

Elon Musk'tan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok!

23.01.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:

İkinci Dünya Savaşı sırasında bir milyon Yahudinin öldürüldüğü Auschwitz'i ziyaret eden Elon Musk daha sonra Yahudilerin organize ettiği bir konferansa katıldı. Musk burada Filistinlilere yönelik skandal niteliğinde sözler söyledi. Musk ayrıca konferansın sonunda Yahudi sunucudan ödül de aldı.

Elon Musktan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan, X ve SpaceX gibi şirketlerin sahibi Elon Musk 28 Kasım tarihinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte 7 Ekim'de Hamas'ın saldırdığı yerlerden olan Kfar Aza kibbutzunu gezdi. Musk İsrailli yetkililerle, sahibi olduğu uydu interneti hizmeti Starlink'in İsrail hükümetinin onayı haricinde Gazze'ye internet sağlamayacağı konusunda anlaştı. İsrail Devlet Başkanı Herzog, Musk'a "sizin yönettiğiniz de dahil olmak üzere, sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar" dedi.

Haberin Devamı

"BAŞKA YOLU YOK"

Daha sonra Musk ve Netanyahu, X üzerinden yayınlanan yaklaşık 20 dakikalık İngilizce bir söyleşi de yaptı. Söyleşide Netanyahu bölgeye barış ve güvenliğin gelmesi için Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiğini kast ederek "Önce 2. Dünya Savaşı'nda Almanya'da, Japonya'da olduğu gibi, zehirli rejimden kurtulmak gerekiyor" dedi. Musk da "Başka yolu yok" diyerek cevap verdi.

Elon Musktan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok

"YAHUDİ GİBİYİM"

Öte yandan Elon Musk dün oğluyla birlikte Polonya’daki Auschwitz toplama kampını ziyaret etti. İkinci Dünya Savaşın'da 1 milyonu Yahudi olmak üzere 1,1 milyon insanın öldürüldüğü Auschwitz ziyareti sonrası Musk, Avrupa Yahudi Derneği (EJA) tarafından düzenlenen çevrimiçi bir konferansa katıldı. Burada Ben Shapiro ile görüşen Musk birçok arkadaşının Yahudi olduğunu belirterek "Arkadaşlarımın çoğu Yahudi, ben de Yahudi gibiyim sosyal olarak Yahudiyim yani" dedi.

Haberin Devamı

Elon Musktan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok

Sözlerinin Musk şöyle devam etti:

"Küçükken Güney Afrika'da İbranice eğitim veren bir okula gittim, 13 yaşında İsrail'e geldim. Genetik olarak Yahudi değilim ama bazen kendime soruyorum ben acaba Yahudi miyim?"

Elon Musk konferansta ayrıca dünya genelinde Filistin'e destek için gerçekleştirilen protestoları da eleştirdi. "Hiçbir anlam ifade etmiyorlar, bir grup sizi öldürmek istiyorsa onlar kötüdür" diyen Musk konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

"Hangi ırktan olduklarının hiçbir önemi yok, kim olursanız olun önemli olan işinizde ne kadar iyi olduğunuzdur. Zayıf tarafın her zaman haklı olduğu fikrinden vazgeçmeliyiz"

Elon Musktan Filistinliler için skandal sözler: Onların hiçbir önemi yok