Dünya Ermenistan'da muhalefet Paşinyan'ın kazandığı seçimin iptalini istedi

Ermenistan'da muhalefet Paşinyan'ın kazandığı seçimin iptalini istedi

02.07.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Paşinyan, Ermenistan'ın geçen yıl Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a yenilmesi sonrası oluşan siyasi krizi çözmek için erken seçime gitmişti.

Ermenistanda muhalefet Paşinyanın kazandığı seçimin iptalini istedi

Ermenistan'ın eski Devlet Başkanı Robert Koçaryan'ın liderlik ettiği muhalefet ittifakı, kaybettiği 20 Haziran'daki seçimin sonuçlarının iptal edilmesi için anayasa mahkemesine başvurdu. Haber TASS haber ajansında yer aldı.

Haberin Devamı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgi nedeniyle maruz kaldığı yoğun eleştirilere rağmen genel seçimlerde galip gelirken, muhalefet seçim sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamıştı.

Paşinyan'ın partisi Sivil Sözleşme parlamento seçimlerini yüzde 53.91 oyla kazanmıştı. Koçaryan'ın Ermenistan İttifak Bloğu ise yüzde 21.9 oy almıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) uluslararası gözlemcileri seçimlerin rekâbetçi şekilde gerçekleştirildiğini ve iyi yönetildiğini açıklamışlardı.

Paşinyan, Ermenistan'ın geçen yıl Dağlık Karabağ'da Azeri güçlerine yenilmesi sonrası oluşan siyasi krizi çözmek için erken seçime gitmişti.

Kaynak: Independent Türkçe